Hev spillerne ud af omklædningsrummet: Dommer dømte straffe i pausen

Pausen i en Bundesliga-kamp måtte afbrydes, fordi dommeren besluttede sig for at dømme straffespark, efter at flere spillere var gået i omklædningsrummet

Fodboldverdenen er i den grad splittet, når spørgsmålet falder på videohjælp til dommerne: Det såkaldte VAR (Video Assistant Referee).

Og mandag aften blev der kastet mere brænde på bålet, da Mainz tog imod Freiburg i den tyske Bundesliga, der en af de ligaer hvor man har introduceret den ekstra hjælp til dommerne.

Dommer Guido Winkmann fløjtede traditionen tro til pause efter de første 45 minutters spil, men da flere af spillerne var nået ned i omklædningsrummet, måtte dommeren kalde dem tilbage på grønsværen.

TV-billeder afslørede således, at bolden - ganske korrekt - havde ramt hånden på en Freiburg-spiller i feltet kort før pausen, og derfor skulle der lige afvikles et straffespark, inden spillerne kunne nyde pauseteen.

Mainz' Pablo De Blasis var dog ikke nået at blive for kold til at udnytte chancen fra 11 meter. Samme spiller øgede også til slutresultatet 2-0 i anden halvleg - denne gang uden at dommeren havde en spektakulær finger med i spillet.

Efter kampen var Freiburgs sportsdirektør fortsat forbløffet over epsioden.

- Vi troede, at de første 45 minutter var slut, da fløjten gik. Det var så ikke tilfældet i denne omgang. Vi må acceptere det med tunge hjerter. Tingene bliver mærkeligere, lød det fra Jochen Saier med henvisning til VAR-systemet.

Du kan se den mærkværdige episode i tv-klippet øverst i artiklen.

Guido Winkmann kaldte spillerne tilbage på banen for at få afviklet et straffespark.
Guido Winkmann kaldte spillerne tilbage på banen for at få afviklet et straffespark.
 

VAR har generelt været heftigt kritiseret for ikke at være effektivt nok. Især i England er man skeptiske, efter at systemet blev testet i FA Cup'en med flere besynderlige episoder som konsekvens.

Premier League-klubberne har derfor besluttet, at man ikke vil bruge VAR i den bedste engelske række i næste sæson.

Til gengæld får fodboldfans mulighed for at opleve den nye teknologi ved VM i Rusland til sommer, hvor dommerne får assistance fra tv-billeder.

Se også: Hareide med markant Højbjerg-kritik: - Det var jeg ikke glad for

Se også: Matchfixing-ballade: Formand gik bag ryggen på sin egen spiller

Hany Mukhtar blev hyldet foran Sydsiden efter 2-1 triumfen mod FCK. Brøndby er nu i en position, hvor klubben kan tillade sig at afvise bud på 20-25 mio. kr. for tyskeren. Der skal store penge på bordet, hvis han skal sælges i sommervinduet. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Brøndby kan sige nej til store bud på Mukhtar

44 kommentarer
Vis kommentarer