Højbjerg imponerer i debut

Pierre Emile Højbjerg lagde op til et mål og udmærkede sig med flere gode aktioner i sin debut for FC Augsburg

Pierre Emile Højberg omfavner målscorer Halil Altintop, da de to i forening havde bragt FC Augsburg foran 1-0. (Foto: AP).
Pierre Emile Højberg omfavner målscorer Halil Altintop, da de to i forening havde bragt FC Augsburg foran 1-0. (Foto: AP).

Der var snarere lagt op til snebold end fodbold på SGL-Arena i udkanten af Augsburg søndag, og på det glatte, hvide underlag var det ikke let for hjemmeholdet FC Augsburg og gæsterne fra Hoffenheim at levere seværdig fodbold.

Men i glimt brød talentet gennem isen, og det gjaldt ikke mindst debutanten Pierre Emile Højbjerg, som lagde op til Augsburgs første mål i sin debutkamp for holdet.

Det skete i 40. minut, da Højbjerg midt på Hoffenheims banehalvdel tog et indkast og efter pingpong med en medspiller hurtigt trak mod baglinjen og kraftfuldt sendte bolden ind over. I feltet stod Halil Altintop forbløffende fri, og den stærke tyrker kunne relativt ubesværet heade bolden i jorden og i nettet.

Olsen til Bendtner og Højbjerg: Vis, hvad I dur til

Føringen var ikke ufortjent, selv om det indtil da havde været en tæt kamp. Augsburg havde bolden mest, men ingen af holdene havde indtil da spillet sig til store chancer. Målet lukkede dog op for posen, og blot et par minutter senere gjorde Augsburgs Tobias Werner det til 2-0 direkte på frispark.

I feltet så det i snevejret ud til, at Ragner Klavan fik hovedet på, men tv-billederne afslørede, at Werner skulle noteres for målet.

En sejr til hjemmeholdet syntes da at være indlysende, men Hoffenheim reagerede offensivt og kastede alt frem. Pierre Emile Højbjerg satte sig igennem over for Hoffenheims Kevin Volland og trak en udvisning, men gæsterne lod sig ikke bremse.

Et par minutter før pausen reducerede Hoffenheim, da Roberto Firmino med panden løftede bolden i en bue over Augsburg-keeper Alex Manninger på et indlæg fra Pirmin Schwegler.

Arnesen til Chelsea-dansker: Lær af Højbjerg

Efter pausen, hvor det lykkedes officials fra Augsburg at fjerne sneen fra banen, så den atter blev smukt grøn, satte gæsterne alt ind på at udnytte det momentum, de havde opbygget mod første halvlegs slutning.

Presset varede det meste af anden halvleg, men det lykkedes ikke Hoffenheim at udligne. Højbjerg udmærkede sig med mange fine aktioner og havde i 70. minut chancen for at komme på måltavlen med et hovedstød.

Danskeren blev udskiftet minuttet senere til fordel for Dominik Kohr og kunne fra bænken se sine holdkammerater holde skansen og i overtiden cementere sejren med en scoring ved Raul Marcelo Bobadilla. Da var sneen igen begyndt at falde over SGL-Arena.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri