Højbjerg: Jeg vil være verdens bedste

Pierre-Emile Højbjerg sætter sig med vilje høje mål, så han har noget at arbejde frem imod

Pierre-Emile Højbjerg vil være verdens bedste fodboldspiller. Ved at sætte sig den slags ambitiøse mål, kan han bedre udvikle sig, siger han. (Foto: AP/Matthias Schrader)
Pierre-Emile Højbjerg vil være verdens bedste fodboldspiller. Ved at sætte sig den slags ambitiøse mål, kan han bedre udvikle sig, siger han. (Foto: AP/Matthias Schrader)

Det danske fodboldtalent Pierre-Emile Højbjerg har aldrig lagt skjul på sine store ambitioner, men efter skiftet til Augsburg skruer midtbanespilleren dem tilsyneladende endnu en tand i vejret.

I et interview med det tyske fodboldmagasin Kicker siger Højbjerg først, at hans ambition er at tage sig godt af sin familie, og så tilføjer han:

- Jeg vil også være verdens bedste fodboldspiller.

Pierre-Emile Højbjerg får ros efter sin debut for Augsburg (Foto: Augsburg Allgemeine) Tysk fodbold Skamroser Højbjerg efter Augsburg-debut

Inden man tror, at den 19-årige dansker nu er blevet ramt af storhedsvanvid, uddyber han, at det er vigtigt for ham at sætte sig høje mål.

- Mange vil nok sige, at det er at overdrive. Chancen for, at det sker, er da heller ikke så stor. Egentlig kan ingen komme op på Messis eller Ronaldos niveau. Men jeg vil opnå det maksimale og komme så tæt på som muligt.

- Jeg skal sætte så høje mål, for så har jeg noget at arbejde hen imod, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Nicklas Bendtner er temmelig langt fra at kunne trække den grønne Wolfsburg-trøje over hovedet. (Foto: Imago) Tysk fodbold Så langt er Bendtner fra en startplads i Wolfsburg

Han var ikke tilfreds med spilleminutterne på Bayern Münchens stjernebesatte hold i efteråret, og derfor spiller han nu forårssæsonen i Augsburg.

Højbjerg er da også realistisk nok til at erkende, at han er oppe mod hårde konkurrenter i Bayern. Han afviser at sammenligne sig selv med folk som Bastian Schweinsteiger og Franck Ribery.

- Det ville være et selvmål, men jeg vil på et eller andet tidspunkt komme derop, lyder det fra Højbjerg.

Jakub Blaszczykowski har åbnet op om en traumatiserende begivenhed. (Foto: AP) Tysk fodbold Bundesliga-stjerne så far myrde mor

Den danske landsholdsspiller har allerede gjort indtryk i sin nye klub. Augsburgs sportsdirektør, verdensmesteren Stefan Reuter, er i hvert fald imponeret over danskerens attitude.

- Jeg har aldrig før oplevet en 19-årig med sådan en personlighed, siger Reuter, der som aktiv selv spillede i storklubber som Bayern München, Juventus og Borussia Dortmund.

0 kommentarer
Vis kommentarer