Jannik tæt på nedrykning trods Werder-succes: Det er mærkeligt

På det personlige plan har det været en god sæson for Jannik Vestergaard, som i Werder Bremen har fundet fast spilletid og af Kicker er vurderet som den fjerdebedste Werder-spiller. Men samtidig kæmper hans klub for at undgå nedrykning, hvilket giver forsvarsspilleren en mærkelig følelse

Jannik Vestergaard i aktion for Werder Bremen. (Foto: AP)
Jannik Vestergaard i aktion for Werder Bremen. (Foto: AP)

Siden Jannik Vestergaard for godt et år siden skiftede Hoffenheim ud med Werder Bremen, har han været et af de vigtigste kort i Viktor Skripniks forsvar.

I perioder havde han ellers haft samme rolle i Hoffenheim, men til sidst gik det skævt mellem Vestergaard og træner Markus Gisdol, som var kendt for et ekstremt højt pres, hvor forsvarerne ofte blev isoleret i udsatte situationer med modstanderens angribere.

- Selvom jeg havde spillet mange kampe i Hoffenheim, havde jeg mine kontroverser med træneren. Vi så på fodbold og mange andre ting forskelligt, så jeg endte med at sidde på tribunen og i praksis ikke være en del af truppen.

- Så det var vigtigt for mig at skifte væk, siger danskeren, som trods sin nye klubs dårlige resultater fortsat er glad for skiftet.

- Min tid i Werder Bremen har været god. Klubben har troet på mig fra første dag. Jeg spillede min første kamp, efter jeg havde trænet med i tre dage, og jeg synes, jeg har været inde i en god udvikling. Jeg har nydt at mærke troen på mig. Jeg synes, vi i enkelte kampe og især på det seneste har bevist, at vi er bedre end vores position.

Min bedste sæson nogensinde
- Problemet er bare, at vi kun har været i stand til at vise det i glimt og mod hold fra top 10. I de kampe, hvor vi har skullet bryde en defensiv op, har vi haft problemer. Vi har slet ikke været konstante nok, mener han.

Jannik Vestergaard er bevidst om sine gode præstationer, som altså også er blevet anerkendt fra andre sider, og han sidder tilbage med forskellige følelser på egne og holdets vegne.

- Efter en dårlig sæson for holdet føler jeg, at jeg har haft min bedste sæson nogensinde og er i en rigtigt god udvikling. Det er lidt en mærkelig følelse.

Og skulle det blive til en nedrykning, vil han først overveje sin egen situation til den tid.

- Tiden må vise, hvad jeg tænker om min egen situation, hvis Werder rykker ned, siger Jannik Vestergaard.

Makkerpar med Andreas?
Onsdag blev han rygtet til Borussia Mönchengladbach som forsvarsmakker til Andreas Christensen. De to kan også meget vel komme til at udgøre det danske landsholds forsvar i mange år fremover. Jannik Vestergaard har godt hørt om rygtet.

- Jo, jeg er også allerede blevet spurgt ind til det rygte. Men som jeg også har sagt hernede, så ønsker jeg ikke at kommentere på rygter. Men I er nødt til at spørge, det forstår jeg godt, siger han.

Læs alt om aftenens rival- og nedrykningsopgør mellem HSV og Werder Bremen og de to klubbers situationer i fredagens udgave af Tipsbladet.

Husk, at du kan få Tipsbladet direkte på tablet, pc og mobil ved at købe det digitalt her

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver tirsdag og fredag i tre måneder for kun 125 kroner per måned.

I Tipsbladet fredag får du også historierne om:

- Stort interview med Jens Hammer Sørensen

- Slidte Neymar og topkampen i La Liga

- Historien om Kosovos kamp for international anerkendelse

- Den faldne storklub Aston Villa

- Det kroatiske landshold

- Boldbesiddelsens betydning

1 kommentar
Vis kommentarer