Klubben fyrede ham og hans far: Nu vil de have ham tilbage

Mats Hummels overvejer et skifte hjem til Bayern München. Klubben, som ikke troede på forsvareren for år tilbage

Fortsætter Hummels i Bayern? (Foto: All Over)
Fortsætter Hummels i Bayern? (Foto: All Over)

Mats Hummels har udviklet sig til at være en af verdens bedste midtstoppere, hvor han nu i flere sæsoner har udgjort en vigtig del af Borussia Dortmunds defensiv.

Hans super-sæsoner har naturligvis gjort ham til et eftertragtet navn i Fodbold Europa, og han har mange gange været kædet sammen med især Manchester United og Chelsea, uden det dog har mundet ud i en aftale med en anden klub.

Men meget tyder dog på, at sommeren bliver særdeles skelsættende for den 27-årige Hummels. Selvom han har kontrakt til 2017, så står han ifølge tyske Bild foran et klubskifte efter sommeren. Og et skifte til Tysklands førende klub, Bayern München, kan meget vel komme på tale.

Bild fortæller, at Bayern har lagt et særdeles lukrativt tilbud på bordet foran forsvareren. Et bud, som ifølge avisen lyder på et købstilbud til Dortmund på 30 millioner euro (225 mio. kroner), mens Hummels selv kan se frem til en årsløn på hele 10 millioner euro (75 mio. kroner).

Bild skriver, at Chelsea forhandler om Mats Hummels (Foto: AP) Chelsea Chelsea forhandler med Dortmund om Hummels

Intet er endnu officielt bekræftet, men i sidste uge sagde Hummels selv, at han stod overfor en svær sommer med et dilemma, der giver ham søvnløse nætter.

- Det er en meget svær beslutning, og når jeg endelig tager den, vil folk forstå, hvor svært det er for mig. Jeg har sat en dato, men jeg holder den for mig selv. Det har taget mig mindst en halv time længere at falde i søvn igennem de seneste uger, fordi det her er så stor en beslutning for mig, siger Hummels.

Hummels ungdoms- og tidlige voksenår blev tilbragt i Bayern München (Foto: All Over)
Hummels ungdoms- og tidlige voksenår blev tilbragt i Bayern München (Foto: All Over)
 

Skulle det skiftet ske, så vil Hummels vende tilbage til den klub, han fik sin fodboldopdragelse i. Fra han var seks år gammel tørnede han nemlig ud for Bayern München, indtil Bayerns tidligere cheftræner Jürgen Klinsmann ikke så noget lys i midtstopperen i 2008, og derfor udlejede og siden solgte ham til netop Borussia Dortmund.

Hummels far, Hermann Hummels var også længe træner i Bayern München, men da også han blev fyret fra den sydtyske klub, var det, at Mats Hummels udtalte sig lettere kritisk om den klub, som han har haft så succesrige år i.

- Jeg er pisseligeglad med Bayern. Jeg har mistet enhver forbindelse med den klub.

Nu kan en genforening alligevel være på trapperne.

1 af 2 (Foto: All Over
2 af 2 Fortsætter Hummels i Bayern? (Foto: All Over)
22 kommentarer
Vis kommentarer