Kold luft mellem Pep og Højbjerg

Danskeren bekræfter efter skiftet til Augsburg at forholdet til træner-legenden er anstrengt

Pep Guardiola kom til Bayern München sommeren 2013 efter han havde holdt et sabbatår i kølvandet på den store succes i Barcelona (Foto: AP)
Pep Guardiola kom til Bayern München sommeren 2013 efter han havde holdt et sabbatår i kølvandet på den store succes i Barcelona (Foto: AP)

AUGSBURG (Ekstra Bladet): Pierre-Emile Højbjerg er sendt på græs for at skærpe talentet som Philipp Lahm, Toni Kroos og David Alaba har gjort før ham

Sådan lyder den officielle version, men uofficielt tegner der sig også et billede af et midlertidigt brud, der var påkrævet for ikke at forcere den ulmende strid med cheftræner Pep Guardiola.

Og den uofficielle udgave bliver stort set bekræftet af Pierre-Emile Højbjerg i forbindelse med første træning i Augsburg. Han vælger godt nok at tage den diplomatiske mine på, når han skal beskrive sin opfattelse af den meget roste spanske træner.

- Mit forhold til Pep Guardiola er godt. Han er en fantastisk, fantastisk fodboldtræner – især ude på banen, smiler Pierre-Emile Højbjerg stille. Den intelligente danske spiller ligner til forveksling en mand, der er helt bevidst om, at udsagnet åbner en ladeport af fortolkninger omkring de personlige relationer.

Ydmyg Højbjerg til første Augsburg-træning

- Jeg er bare meget ambitiøs, og det sagde jeg også til ham: ’Jeg er måske bare en ambitiøs, dum og naiv 19-årig spiller...’ Jeg havde bare nogle forventninger og ambitioner lidt for tidligt, som ikke passede til Peps tanker, konstaterer han og korrigerer sig selv, da han i første omgang kommer til at sige, at hans ambitioner ikke passede til: ’klubbens tanker.’

- Mit job er ikke at være bedste venner med min træner. Det er at respektere ham og gøre, hvad der bliver sagt. Og det har jeg altid gjort. Så må vi begge leve med, at der undervejs er sagt nogle lidt ærgerlige ting, siger Pierre-Emile Højbjerg til Ekstra Bladet.

Samtidig bekræfter danskeren, at Pep Guardiola ikke var involveret i de forhandlinger, der tidligere på ugen mundede ud i, at Pierre-Emile Højbjerg forlængede sin aftale i Bayern München frem til sommeren 2018.

Derfor flygter Højbjerg fra Bayern