Kort optur: Bendtner tilbage på bunden

Nicklas Bendtner får hård medfart på karakterskalaen hos lokalt Wolfsburg-medie i kølvandet på danskerens anonyme indsats i kampen mod Mainz

Nicklas Bendtner var på banen i hele kampen, da Wolfsburg søndag spillede uafgjort mod Mainz. Se højdepunkter fra opgøret her. (Foto/TV: AP)

For første gang i 2015 gjorde Nicklas Bendtner søndag sit indtog i Wolfsburgs startopstilling, da den formstærke klub gæstede Mainz i 26. spillerunde af Bundesligaen.

Men det blev intet mindeværdigt comeback til holdkortet for den hårdtprøvede dansker, der for en sjælden gangs skyld fik fuld spilletid, men efterlod et meget anonymt indtryk.

Ganske vist hentede han og folkevognsklubben et uafgjort resultat hjem fra mødet med Kasper Hjulmands tidligere arbejdsgiver, men det ene point var stort set eneste lyspunkt, hvis man har sympatier med Bundesligaens førsteudfordrere til Bayern München.

I hvert fald hvis der tages udgangspunkt i avisen Wolfsburger Allgemeine Zeitung, som vanen tro har kastet lup over spillernes præstation i kølvandet på weekendens 1-1-dyst.

Her er der over hele linjen langt til positiv omtale for udeholdet, hvorimod en trio af Wolfsburg-træner Dieter Heckings udvalgte til gengæld balancerer på grænsen af dumpekarakterer. 

Se også: Første gang siden september: Hårdt arbejde for Bendtner

En af dem er Nicklas Bendtner, som set i det lys altså ikke formåede at gribe den chance, han blev tildelt, da holdets topscorer Bas Dost blev henvist til bænken for at give plads til danskeren.

Et 5-tal på en skala, hvor karakteren 1 er bedst, og 6 er værst, placerer imidlertid Bendtner lavest blandt gæsternes vurderede aktører i samvær med rekordkøbet André Schürrle og forsvarsspilleren Sebastian Jung.

Nicklas Bendtner havde mere succes torsdag, da han med sin scoring mod Inter var med til at ekspedere italienerne ud af Europa League. (Foto: AP)
Nicklas Bendtner havde mere succes torsdag, da han med sin scoring mod Inter var med til at ekspedere italienerne ud af Europa League. (Foto: AP)

Svære betingelser
Den forhenværende Arsenal-stjerne forsøgte at sætte sig igennem i den svære udekamp, men Bendtner kom sjældent til sin ret og løb som enlig mand i forreste linje mange meter forgæves.

Et højt Mainz-pres medførte, at Wolfsburg-spillerne ofte var stressede i opspil og omtanke, hvorfor den lange og befriende clearing ofte var det eneste, den danske landsholdsspiller fik at arbejde med.

Den udfordring formåede han ingenlunde at løse optimalt, og nu er spørgsmålet så, om posen igen vil blive rystet, og Bendtner på ny vil være henvist til en jokerrolle, når Wolfsburgs næste opgave står for døren 4. april, hvor bundholdet Stuttgart er modstanderen.

Se også: Wolfsburg-ekspert: Nu starter Bendtner inde

I Mainz viste Wolfsburg-træner Dieter Hecking i al fald en ny side af sig selv, da han roterede på hele seks pladser i forhold til Europa League-mødet med Inter tre dage tidligere. Det var første gang siden påsken 2013, at så mange nye navne var kastet op på taktiktavlen.

Inden Bendtner bliver klogere på, om han er ude eller inde, får angriberen dog chancen for at rette op på det tvivlsomme indtryk, han efterlod søndag, når han sammen med det danske landshold møder USA på onsdag. Dernæst gælder det en udekamp mod Frankrig i weekenden, inden han vender retur til sin tyske base.

Se højdepunkter fra opgøret mellem Mainz og Wolfsburg øverst i denne artikel.

23 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere