Lægger låg på krisen: Bayern slår tilbage med sejr

Det blev til en tiltrængt opmuntring for Bayern München ovenpå CL-nedturen i Porto og lægestabens opsigelse, da Hoffenheim blev slået 2-0

Selv om Bayern München stillede mere flere knap så rutinerede spillere som eksempelvis Mitchell Weiser blev det til en sejr over Hoffenheim. (Foto: AP)
Selv om Bayern München stillede mere flere knap så rutinerede spillere som eksempelvis Mitchell Weiser blev det til en sejr over Hoffenheim. (Foto: AP)

Bayern München fik lørdag skabt lidt ro omkring klubben med en 2-0-sejr ude over Hoffenheim i Bundesligaen.

En scoring fra Sebastian Rode og et Hoffenheim-selvmål fremtvunget af Thomas Müller banede vejen for det suveræne førerhold.

Sejren var tiltrængt ovenpå nogle turbulente dage, der begyndte onsdag i Portugal, hvor Josep Guardiolas mandskab til tider blev udspillet af FC Porto i den første kvartfinaleduel i Champions League.

Tyskerne blev sendt hjem med et nederlag på 1-3, hvilket trods alt er muligt at indhente på tirsdag, når holdene mødes i returkampen i München.

Men torsdag opstod der nye problemer, da læge-ikonet Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt og hans stab sagde op. Müller-Wohlfahrt og hans folk trak sig, da lægestaben følte, at man var gjort ansvarlig for nederlaget til Porto.

Se også: Guardiola vinder magtkamp: Bayern takker legende efter afsked

Bayern-holdet er hårdt ramt af skader for tiden - det var også tilfældet mod Hoffenheim - men sportsdirektør Matthias Sammer afviste før lørdagens ligakamp, at lægestaben har fået skylden.

Hans-Wilhelm Müller-Wohlfart er med årene blevet et stort navn, da han også er tilknyttet det tyske landshold og den jamaicanske atletikstjerne, sprinteren Usain Bolt, så det er ikke hvem som helst, der har smækket med døren i den sydtyske storklub.

Den vigtigste opgave lørdag for Guardiola og co. i Hoffenheim var derfor at få sat en stopper for den negative spiral, der blev sat i gang i Portugal.

Sebastian Rode, der har gjort det fremragende i denne sæson på den defensive midtbane, gjorde det hen imod slutningen af første halvleg til 1-0, da han lagde bolden i mål helt ude ved stolpen.

Se også: Dortmund har snart Klopps afløser parat

Selv om gæsterne havde de største chancer, så kunne Hoffenheim nemt have skabt yderligere problemer for Bayern. Hjemmeholdets Kevin Volland havde et par fine muligheder. Efter en times spil havde han blandt andet et skruet langskud, der gik lige forbi Manuel Neuers mål.

Tre minutter inde i overtiden trak Thomas Müller fri ved baglinjen, og hans indlæg blev sendt i eget net af Hoffenheims Andreas Beck til 2-0. Bayern München har på førstepladsen et forspring på 13 point til de nærmeste forfølgere fra Wolfsburg, der søndag møder Schalke 04.

Se også: Bendtner har kniven for struben

Midt i Bundesligaen-tabellen fik Borussia Dortmund også taget et skridt i den rigtige retning med en hjemmesejr på 3-0 over Paderborn. Jürgen Klopps mandskab havde tabt de foregående to ligakampe. Klopp meddelte tidligere på ugen, at han stopper til sommer.

I bunden ser det værre og værre ud for Leon Andreasens Hannover 96, der blev slået med 0-4 ude mod Bayer Leverkusen. Danskeren, der har kontraktudløb til sommer, fik fuld spilletid. Hannover er placeret lige over nedrykningsstregen.

Resultater fra lørdagens kampe i Bundesligaen

Hoffenheim-Bayern München. 0-2 (0-1).
0-1 Sebastian Rode (38. minut). 0-2 Andreas Beck (90. minut/selvmål).
Tilskuere: 30.150.

Dortmund-Paderborn 3-0 (0-0).
1-0 Henrikh Mkhitaryan (48. minut). 2-0 Pierre-Emerick Aubameyang (55. minut). 3-0 Shinji Kagawa (80. minut).
Tilskuere: 80.667.

Freiburg-Mainz  2-3 (0-2).
0-1 Shinji Okazaki (39. minut). 0-2 Shinji Okazaki (45. minut). 1-2 Admir Mehmedi (81. minut). 1-3 Yunus Malli (84. minut). 2-3 Jonathan Schmid (90. minut).
Tilskuere: 24.000.

Hertha Berlin-FC Köln 0-0.
Tilskuere: 50.000.

Leverkusen-Hannover 96 4-0 (2-0).
1-0 Ömer Toprak (20. minut). 2-0 Julian Brandt (40. minut). 3-0 Kyriakos Papadopoulos (49. minut). 4-0 Stefan Kiessling (70. minut).
Tilskuere: 28.000.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere