Lewandowski sænkede Dortmund

Robert Lewandowski gjorde det onde mod sin gamle klub - på sin gamle hjemmebane - da Bayern München vandt storkampen mod Dortmund 1-0

Robert Lewandowski blev kampens eneste målscorer, da Bayern slog Dortmund. (Foto: AP/Martin Meissner)
Robert Lewandowski blev kampens eneste målscorer, da Bayern slog Dortmund. (Foto: AP/Martin Meissner)

Det kan aldrig accepteres af tilskuerne på Dortmunds hjemmebane Signal Iduna Park, at en Bayern München-spiller scorer kampens enlige mål, når sydtyskerne er på besøg.

Men i tilfældet Robert Lewandowski er det tæt på.

Den 26-årige polak bankede i fire sæsoner mål ind for Dortmund og har stadig en stor plads i tilhængernes hjerter. Derfor blev der heller ikke buet ad angriberen, da netop han efter 36 minutter satte sig igennem og headede mestrene på 1-0.

Et flot mål, han selv satte i gang, da han sendte Thomas Müller af sted til en afslutning. Her endte bolden med at blive fodpareret højt ud af feltet af Roman Weidenfeller - og så satte Lewandowski sig igennem mod Marcel Schmelzer og sendte et kraftfuldt hovedstød i mål.

Ingen jubel fra den tidligere Dortmund-helt - blot en stille konstatering af, at han nu kunne noteres for sit 14. Bundesliga-mål i denne sæson.

Egentlig ikke helt retvisende på det tidspunkt, hvor Dortmund faktisk havde været bedst i en fodboldkamp, der retfærdiggjorde at kalde opgøret for en storkamp på trods af Dortmunds mindre fine placering i denne sæson.

Det så de dog ud til at ville rette op på ved at levere et fantastisk højt tempo og flydende kombinationer.

Det så ud til at sætte Bayern lidt i skak - men de skulle blot lige finde sig selv, nu da der var afbud fra profilerne Franck Ribéry, Arjen Robben og Davis Alaba, der alle sad ude mad skader.

Og så kunne den effektive Bayern-maskine lidt efter lidt æde sin modstander - ikke mindst takket være en vanvittig effektiv treback-kæde, som kun begik en enkelt fejl - og det kunne have kostet dem et point.

For efter en times spil fik Jerome Boateng sendt bolden lige i fødderne af Dortmunds Sven Bender. Han fik stukket den videre til Marco Reus, der bankede bolden i sidenettet.

Ikke helt effektivt nok fra Dortmunds side - men til gengæld til ug med kryds og slange fra Bayern, hvor træner Pep Guardiola endda havde overskud til at give comeback til uheldige Thiago Alcantara, der havde været ude mere end et år på grund af en korsbåndsskade.

Med sejren er Bayern München fortsat ti point foran Wolfsburg.

Dortmund derimod har fem point op til Pierre-Emile Højbjergs Augsburg, der indtager sjettepladsen og dermed er sidste hold, der løser billet til de europæiske turneringer.

5 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere