Lukker igen for tilskuere

Alle sportsbegivenheder i Tyskland skal afvikles uden tilskuere i november i håb om at bremse coronasmitten

Dortmund lukkede 11.500 tilskuere ind til hjemmekampen mod Freiburg i starten af oktober. Nu er det foreløbig slut med fans på tribunerne. Foto: Leon Kuegeler/Reuters
Dortmund lukkede 11.500 tilskuere ind til hjemmekampen mod Freiburg i starten af oktober. Nu er det foreløbig slut med fans på tribunerne. Foto: Leon Kuegeler/Reuters

Det er foreløbig slut med at lukke tilskuere ind til kampe i tysk eliteidræt heriblandt kampene i Bundesligaen i fodbold.

I den kommende måned skal alle sportsbegivenheder i Tyskland afvikles for tomme tribuner i forsøget på at begrænse coronasmitten i landet.

Samtidig bliver amatøridræt foreløbig indstillet.

Det er blot nogle af konsekvenserne af de skærpede restriktioner, som den tyske regering har vedtaget, efter at Tyskland i de seneste dage har registreret rekordhøje smittetal.

I flere sportsgrene har man i denne sæson tilladt et begrænset antal tilskuere at komme indenfor portene.

Er det en Lars Seier-drøm at tilknytte disse to herrer til Parken? Foto: Joachim Ladefoged/ Michael Fadi Al-Assaad / Ritzau Scanpix Sport og Spil FCK's store hovedpine: Hvor finder vi en sportsdirektør?

Fodboldklubben Dortmund havde eksempelvis 11.500 tilskuere til hjemmekampen mod Freiburg i begyndelsen af oktober.

Men selv om der er plads til mere end 80.000 tilskuere på klubbens kæmpemæssige Signal Iduna Park, må eksperimentet med tilskuere altså lade livet.

Helt uforberedt på situationen er fodboldklubberne dog ikke. I de seneste uger er der - i takt med stigende smittetal - blevet afviklet en række kampe helt uden eller med meget få tilskuere.

Især i de sportsgrene, hvor klubberne er stærkt afhængige af entréindtægter, kan beslutningen få store konsekvenser.

Således advarede direktøren for Bundesligaen i Håndbold, Frank Bohmann, tirsdag om, at situationen allerede nu er kritisk.

- Hvis vi bliver sat yderligere tilbage, ved vi ikke, hvad vi skal stille op, lød det fra direktøren.

Hidtil er antallet af billetter til kampene blevet fastsat af lokale myndigheder. Den øvre grænse har ligget på 20 procent af tilskuerkapaciteten.

De nye regler træder i kraft på mandag og gælder foreløbig for hele november.

- Så laver i altså selvmål! Foto: Rudel/Herbert Rudel via www.imago-images.de Tysk fodbold Absurde scener: Træner befaler selvmål

0 kommentarer
Vis kommentarer