Mainz-kender: Derfor blev Hjulmand fyret

Troen på Kasper forsvandt: Danskerens filosofi passede ikke til klubben, siger Mainz-ekspert

Kasper Hjulmand fik beskeden om sin fyring sent mandag aften. (Foto: All Over)
Kasper Hjulmand fik beskeden om sin fyring sent mandag aften. (Foto: All Over)

Sportsdirektør Christian Heidel smilede om kap med solen den juni-dag på knejpen for foden af Coface Arena, hjemmebanen for Mainz.

Kasper Hjulmand havde overstået den første træning og netop holdt sin første pressekonference.

Heidel var glad, fordi han havde fundet den rigtige mand til posten som Thomas Tuchels afløser. Manden, der skulle forsvare syvendepladsen og sætte gang i en ny udvikling i den lille, hyggelige by, hvor man sjældent går i panik og fyrer fodboldtræneren.

Men otte måneder senere har Heidel grebet til det våben, og Kasper Hjulmand røg på porten tirsdag formiddag. Som den blot tredje trænerfyring i klubben siden 2000. Eckhard Krautzun og Jørn Andersen prøvede at ryge ud i utide. Nu sker det også for en dansker.

Siden 2-4-nederlaget til Dortmund i fredags har den karismatiske sportsdirektør været fuldstændig uden for journalisternes rækkevidde.

Olsen: Hjulmand-fyring vil være åndssvagt

Benjamin Hoffmann følger Mainz indgående for det ansete tyske sportsmagasin Kicker, og han er ikke i tvivl om, hvorfor Mainz-ledelsen valgte den 'letteste' løsning og sparkede danskeren ud.

- Kasper er en dygtig træner. Det har vi set klare beviser på. Men hans filosofi passer ganske enkelt ikke til Mainz. Han vil gerne være meget i boldbesiddelse, men holdet har svært ved at skabe store åbne, målchancer. Samtidig vil han ikke gå på kompromis med den stil, og det kan blive problematisk, når man samtidig savner aggressivitet hos spillerne på banen, forklarer Kicker-journalisten.

Umuligt at leve op til
Kasper Hjulmand var godt klar over, at det var et stort job, han gik ind til, da han tiltrådte i Mainz. Han vidste godt, at det var umuligt at leve op til syvendepladsen fra sidste sæson.

- Syvendepladsen var som en mesterskabssæson for Mainz. Realistisk, når vi ser på de økonomiske muligheder, er Mainz til en midterplacering i Bundesligaen. Når vores økonomi ikke er så stor som konkurrenternes, må vi bare gøre arbejdet endnu bedre, har Hjulmand udtalt til Ekstra Bladet tidligere på sæsonen.

Farvel til Mainz: Hjulmand har fået sparket

Ledelsen mistede troen på, at Hjulmand kunne føre Mainz til en midterplacering og frygter i stedet nedrykningen, som blot er ét point væk. I sin tegnede den 43-årige dansker en treårig kontrakt med Mainz - til sommeren 2017.

Klubbens U23-træner Martin Schmidt overtager ind til videre træner-gerningen med den tidligere FCK- og Mainz-spiller Bo Svensson som assistent.

Bundesliga-profil i penis-misser

Sådan er det gået danske trænere i Bundesligaen

Kasper Hjulmand blev tirsdag fyret som cheftræner i Mainz 05. Dermed fik han kun godt et halvt år som cheftræner i den bedste tyske række efter ansættelsen i sommeren 2014.

Fire danskere har været cheftrænere i Bundesligaen, her et overblik over, hvordan det er gået:

* Søren Lerby (1991-92 i Bayern München):

Den tidligere landsholdsspiller blev som 33-årig i efteråret 1991 hentet ind som træner i den sydtyske storklub, hvor han havde stor succes som spiller fra 1983-86. Træneropholdet blev dog en fiasko, og cirka fem måneder senere var danskeren færdig. Undervejs måtte Søren Lerby se sit Bayern-hold tabe samlet 3-6 til danske B1903 i Uefa Cuppen.

* Morten Olsen (1993-95 i FC Köln):

Morten Olsen nød stor respekt som spiller i FC Köln fra 1986-89. I foråret 1993 blev han hentet til klubben og var med til at redde Köln fra at rykke ud af Bundesligaen. Det lykkedes dog ikke for Morten Olsen at føre den falmede storklub op i den øverste halvdel af ligaen, og i sommeren 1995 blev han fyret.

* Frank Arnesen (2011 i HSV):

Frank Arnesen måtte som sportsdirektør i HSV agere cheftræner i en enkelt kamp i oktober 2011, mens klubben ventede på at præsentere sin kommende cheftræner. Danskeren kan prale af en sejrsprocent på 100, for HSV vandt bundopgøret mod Freiburg med 2-1.

* Kasper Hjulmand (2014-2015 i Mainz 05)

I sommeren 2014 blev Kasper Hjulmand ny cheftræner i Mainz 05. Begyndelsen var ikke nem, da holdet tidligt røg ud i Europa League og pokalturneringen, men i Bundesligaen gik det indledningsvist godt med otte kampe i træk uden nederlag. Siden fulgte 13 kampe med blot en sejr, og 17. februar blev Hjulmand fyret.

Kilde: Ritzau

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær