Nu kommer afgørelsen: Højbjerg favorit i tysk topklub

Når Bayer Leverkusens skæbne er afgjort i forhold til Champions League afgøres det om Pierre-Emile Højbjerg ender på en lejeaftale - Bayern nægter at sælge ham

Pierre-Emile Højbjerg får sin fremtid afgjort en af de nærmeste dage. Det trækker mod et lejeophold i Bayer Leverkusen, hvis ikke Bayern München stiller sig på bagbenene og beholder ham som reserve. (Foto: AP)
Pierre-Emile Højbjerg får sin fremtid afgjort en af de nærmeste dage. Det trækker mod et lejeophold i Bayer Leverkusen, hvis ikke Bayern München stiller sig på bagbenene og beholder ham som reserve. (Foto: AP)

Pierre-Emile Højbjerg er topfavorit i Bayer Leverkusen.

Den tyske storklub er på intensiv jagt efter en afløser for chileneren Charles Aranguiz, der er ude af spillet mindst et halvt år. Han rev den ene akillessene over og står foran en operation.

Charles Aranguiz er før denne sæson kommet til Leverkusen fra Internacional i Brasilien. Han nåede slet ikke at debutere i Bundesligaen, inden han rev akillessenen over under træningen.

Se også: Før landsholdet udtages: Her ringer alarmklokkerne

Bayern kan holde på ham
Ifølge Ekstra Bladets tyske pressekilder er den 20-årige dansker ønskekandidaten hos cheftræner Roger Schmidt. Med den aggressive form for presfodbold han praktiserer, passer Pierre-Emile Højbjerg perfekt ind. Hvis en aftale kommer i stand, bliver det kun som lejesvend, fordi Bayern München ikke vil sælge.

Uanset hvad beslutninger bliver, så træffes der en afgørelse i løbet af de kommende dage.

Hvis det til gengæld glipper med danskeren, er Højbjergs klubkammerat Sebastian Rode også på listen, ligesom Schalke 04's Max Meier er et emne.

Se også: Smut, Højbjerg! Guardiola satser ikke på dig

Det helt afgørende er om Bayern München er parate til at slippe den 20-årige dansker på et lejeophold. På trods af, at han ikke hører til blandt stamspillerne, vil Pep Guardiola sikrer sig en stor bredde i sin trup. I foråret, hvor Højbjerg var udlejet til Augsburg, stod Bayern pludselig med lidt problemer på midtbanen, fordi mange spillere var ude med skader. Den situation vil Guardiola ikke havne i igen.

Derfor risikerer Pierre-Emile Højbjerg at sidde fast i Bayern uden udsigt til fast spilletid på det stjernebesatte mandskab, hvis der ikke kommer skader.

Får han lov at rejse på et lejeophold, træder han i Toni Kroos' fodspor. Han spillede med stor succes halvandet år i Bayer Leverkusen, inden han vendte hjem til Bayern München for at opnå stjernestatus og siden blev solgt til Real Madrid.

Se også: Ekspert: Kan du så komme væk, Højbjerg

Et godt sted
Morten Bruun, der er ekspert på 6’eren, har hele tiden haft den opfattelse, at Pierre-Emile Højbjerg skal væk fra Bayern for at få mere spilletid.

Hvis en aftale kan komme i stand med Bayer Leverkusen ser han det som en perfekt løsning. Både for hovedpersonen, men i sandhed også for det danske landshold.

- Hvis han skal udlejes, er det vigtigt at finde et sted, hvor konkurrencen er en lille smule mindre. På det punkt vil Bayer Leverkusen være et perfekt valg. Ikke mindst fordi det også er en meget velfungerende klub, der tilmed spiller attraktiv fodbold, vurderer Morten Bruun.

Bayer Leverkusen skal forsøge at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet onsdag. De tabte det første opgør 0-1 ude mod Lazio.

Hvis tyskerne kvalificerer sig til Champions League-gruppespillet styrker det økonomien og vil øge mulighederne for en lejeaftale med Pierre-Emile Højbjerg.

Højbjerg har kontrakt med Bayern München frem til sommeren 2018.

15 kommentarer
Vis kommentarer