Nu sker det: Usain Bolt træner med storklub

Usain Bolts får endelig sin drøm om at spille med professionelle fodboldspillere opfyldt

Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Tysk fodbold

SE HYSTERISK MORSOMT TV-KLIP, HVOR BOLT RINGER TIL MANCHESTER UNITED I TV-AFSPILLEREN OVER ARTIKLEN

Verdens hurtigste mand nogensinde Usain Bolt har længe talt om, at han efter karrieren ville forsøge sig som professionel fodboldspiller.

Nu får jamaicaneren så endelig chancen - i hvert fald for en dag. Kort før midnat natten til torsdag fortalte Bolt, at han fredag træner med hos det tyske storhold Borussia Dortmund.

- Dortmund gør dig klar til fredag, skriver Bolt på sin Twitter-profil.

Og fem minutter senere bekræftede Dortmund, at der ikke er tale om en joke.

- Bolt kommer, skriver den tyske storklub.

Tyske Kicker kan fortælle, at fredagens træning finder sted 10.30, og der er fri adgang til træningen fra 9.45. Og Dortmund melder selv, at der er begrænset med plads til træningen, hvor man forventer mange tilskuere.

Usain Bolt som vi kender ham. Foto: AP
Usain Bolt som vi kender ham. Foto: AP

Usain Bolt løber 100 meter på Copacabana

Det er næppe tilfældigt, at Bolt netop nu får lov at træne med. Næste kamp er 31. marts ude mod Bayern München, så under landskampspausen er der plads i programmet til, at løbelegenden kan være med.

Tidligere på året præsenterede Bolt under stor mediebevågenhed, at han havde skrevet under med en fodboldklub. Det viste sig dog at være lidt af et mediestunt, da klubben var UnicefFC.

UnicefFC er et internationalt hold, der består af en blanding af celebrities og tidligere fodboldspillere. De skal op i mod en række engelske celebrities og tidligere engelske fodboldspillere heriblandt musikeren Robbie Wiliams. Kampen spilles på Old Trafford søndag 10. juni, og dermed får Usain Bolt opfyldt sit ønske om at spille på sit favorithold Manchester Uniteds hjemmebane.

- En af mine største drømme er at skrive under med Manchester United. Hvis Dortmund siger, at jeg er god nok, så vil jeg arbejde videre og træne hårdt. Jeg har talt med Alex Ferguson, og jeg har sagt til ham, at han skal lægge et godt ord ind for mig. Han har sagt, at hvis jeg holder mig fit og klar, så vil han se, hvad han kan gøre, har Bolt tidligere fortalt.

Usain Bolt vandt 14 VM-medaljer - 11 af guld - og otte OL-guldmedaljer i sin karriere. Han vandt også en niende OL-guldmedalje, men den blev taget fra ham, da stafetkollegaen Nesta Carter blev testet positiv for doping. I 2017 sluttede han karrieren til VM, men endte med at blive skadet på 200-meteren.

Artiklen fortsætter under billederne

Usain Bolt under en uofficiel fodbodltræning i 2014. Foto: imago/newspix/ All Over Press
Usain Bolt under en uofficiel fodbodltræning i 2014. Foto: imago/newspix/ All Over Press
 

Skadet Usain Bolt sluttede karrieren i 2017. Foto: AP
Skadet Usain Bolt sluttede karrieren i 2017. Foto: AP
 

I 2009 løb han 100 meter på 9,58 sekunder og 200 meter på 19,19 sekunder. De verdensrekorder står stadig den dag i dag, hvor 31-årige Bolt skal forsøge at løbe fra forsvarsspillerne i Dortmund - Bolt spiller nemlig helst angriber.

Historisk øjeblik: Skadet Usain Bolt udgår i sidste løb

Løber hurtigere end Usain Bolts verdensrekord

Verdens 100 mest kendte sportsfolk: Hvor er Caroline og Kevin?

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+