Nu starter pokerspillet om Bendtners fremtid

Wolfsburg jagter ny angriber og vil af med danskeren, men hvem vil have ham, og hvordan slipper Wolfsburg for to års løn

Hos Ekstra Bladets sportschef, Allan Olsen, er der heller ikke længere nogen tvivl om, at Nicklas Bendtner er en færdig mand i Wolfsburg.
Følg Fodbold

Mester med Juventus, FA Cup-vinder med Arsenal og pokalvinder med Wolfsburg.

De tre seneste sæsoner har været gode for de klubber, Nicklas Bendtner har spillet i. Problemet har blot været, at den 27-årige dansker ikke har haft den store indflydelse på titlerne i hverken Juventus, Arsenal eller Wolfsburg.

Lørdag sad Bendtner på bænken hele kampen, da Wolfsburg fik historiens første pokalsejr. Han var til gengæld med til at fejre triumfen på Spindler & Klatt i det centrale Berlin til den lyse morgen.

Træner træt af Bendtners Instagram-fotos

Langt nede i hierarkiet
Fremtiden er til gengæld ikke lys for danskeren i Wolfsburg. Flere af hinanden uafhængige tyske pressekilder står ved, at danskeren ikke har nogen fremtid i klubben. Han skal sælges, når transfervinduet åbner.

100 millioner-manden Max Kruse er hentet i Gladbach til pladsen som central angriber. Bas Dost ventes at blive i klubben, lige som man leder efter endnu en angriber. Formentlig en yngre talentfuld bomber. Det efterlader Nicklas Bendtner langt nede i hierarkiet i klubben, hvor han stadig har to år tilbage af kontrakten. Ikke mindst fordi Wolfsburg kun spiller med én centralt angriber i det system, cheftræner Dieter Hecking praktiserer.

Kold luft: Bendtner færdig med far

Niels Christian Frederiksen, kommentator på TV 3 Sport og Bundesligaekspert, mener, at Wolfsburg lige nu står med sorteper.

- Bendtner har før vist, han kan sætte sig på bænken og bare hæve sin store løn. Det kan han i princippet også gøre i Wolfsburg to år mere. Det vil ikke overraske mig, hvis det er hans udgangspunkt, siger Niels Christian Frederiksen.

Danmarks svar på Balotelli
Han har svært ved at se, hvem der her og nu skal tage chancen med Nicklas Bendtner.

- Mit bedste bud er, at han kan havne i en Premier League klub fra den tunge ende af tabellen. Det kan blive det sidste skud i Premier League-bøssen. Problemet for Bendtner er bare blevet, at han er blevet Danmarks svar på Balotelli. Han laver efterhånden flere ulykker end mål, påpeger Niels Christian Frederiksen.

Nicklas Bendtner får i omegnen af 21 mio. kr. i årsløn i Wolfsburg.

Det er ventet, at Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes, skal mødes med Wolfsburgs sportschef Klaus Allofs i løbet af de næste par uger for at få en endelig afklaring.

Bendtner-lejren: Her er sandheden om hans sygdom

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU