Olsen til Bendtner og Højbjerg: Vis, hvad I dur til

Pierre-Emile Højbjergs fremtid i Bayern og Nicklas Bendtners fodboldfremtid er på spil frem til sommer ifølge den danske landstræner

Landtræner Morten Olsen forventer, at Højbjerg og Bedntner viser deres værd i foråret i Bundesligaen. (Foto: POLFOTO)
Landtræner Morten Olsen forventer, at Højbjerg og Bedntner viser deres værd i foråret i Bundesligaen. (Foto: POLFOTO)
Følg Tysk fodbold

Bundesligaen i fodbold genoptages fredag aften klokken 20.30 med noget af et brag, når nummer to, Nicklas Bendtners Wolfsburg, får besøg af nummer et, de regerende mestre fra Bayern München.

Den danske angriber ligner forud for foråret ikke førstevalget i Wolfsburg-angrebet.

Men Bendtner, der efterhånden er blevet 27 år, skal stramme sig an og vise, at han hører til på øverste hylde i en af topligaerne, mener landstræner Morten Olsen.

Målfattig Bendtner: Troede jeg var på rette vej

- For en 27-årig spiller handler det om at vise sine kvaliteter ed det samme, når man får chancen. Det er en brutal verden.

- Talent er ikke kun det tekniske, taktiske og det fysiske. Han må give svaret nu. Nicklas har haft en rimelig god landsholdskarriere, men i klubregi kan han ikke være tilfreds, siger landstræneren.

Morten Olsen vurderer, at Bendtner fik en svær start i Wolfsburg i sommer, hvor angriberen ikke var fit nok og havde problemer med at vænne sig til den tyske mentalitet efter mange år i engelsk fodbold.

Arnesen til Chelsea-dansker: Lær af Højbjerg

- Han har haft en svær start, og han spillede en del kampe i september på et tidspunkt, hvor han fysisk ikke var klar til det. På grund af det faldt han tilbage.

- Men gode fodboldspillere skal ikke bare sige, at de vil. De skal også vise, at de vil. Det skal Nicklas nu. Det må han selv klare, siger Morten Olsen.

Den tyske mentalitet har 19-årige Pierre-Emile Højbjerg vænnet sig til. Midtbanespilleren brugte vinterpausen på at forlænge kontrakten med Bayern München frem til sommeren 2018 og samtidig blive udlejet til Augsburg resten af sæsonen.

Augsburg ligger overraskende nummer seks i Bundesligaen - kun ét point fra en Champions League-plads.

Morten Olsen har store forventninger til Højbjergs tid i Augsburg. Her skal Højbjerg vise Bayern-ledelsen, at han er værd at satse på.

Højbjerg: Jeg vil være verdens bedste

- Pierres fremtid kan man ikke spå om, men Bayern har antydet, at Pierre kan være fremtidens mand for dem.

- Bayern har topklassespillere på de positioner, Pierre kan spille, så det handler også meget om, hvad Bayern selv gør på spillerfronten.

- Pierre skal det næste halve år virkelig vise, hvad han kan, for Bayern kommer til at se alle Pierres kampe, så de kan sikre sig, at det var det rigtige at forlænge med ham, siger Morten Olsen og tilføjer:

- Det bliver ikke noget problem for Pierre at vænne sig til at spille i Augsburg, for mentalt er han meget stærk. Fysisk og teknisk er han også godt på plads, så han kan kun blive bedre ved at spille mange kampe på højt niveau, og den chance har han nu.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.