Opturen fortsætter: Bendtner-scoring redder Wolfsburg

Nicklas Bendtner kom ind fra bænken og udlignede for Wolfsburg, der måtte tage til takke med uafgjort mod FC Köln

Nicklas Bendtner scorede sit første Bundesliga-mål i denne sæson for Wolfsburg, der spillede 1-1 ude mod FC Köln. (Foto: ALL OVER)
Nicklas Bendtner scorede sit første Bundesliga-mål i denne sæson for Wolfsburg, der spillede 1-1 ude mod FC Köln. (Foto: ALL OVER)

To runder inde i denne Bundesliga-sæson kan Nicklas Bendtner notere sig, at han på denne front allerede har scoret ligeså mange mål, som det var tilfældet i fjor.

En enkelt træffer på udebane mod FC Köln lørdag eftermiddag var således nok til at udligne totalen fra forrige sæson. Men at det sker så tidligt efter sommerpausen understreger med al tydelighed, at danskeren er kommet fantastisk fra start efter ferien.

Angriberens scoring til 1-1 blev sat ind efter 83 minutters spil, da han udnyttede en ripost tæt under mål. Holdkammeraten Daniel Caligiuri havde trykket af fra en spids vinkel, men FC Köln-keeperen Timo Horn formåede ikke at holde på bolden, hvorefter Bendtner slog til og bankede kuglen i kassen.

Nicklas Bendtner sammenlignes i tyske medier med George Best, der var en livsnyder og blandt verdens bedste i 60'erne og 70'erne (Foto: AP) Tysk fodbold - 19. aug. 2015 - kl. 17:23 'I gamle dage var Bendtner blevet super-stjerne'

Målet faldt på et tidspunkt af kampen, hvor gæsterne fra Wolfsburg pressede hårdt på for at komme tilbage i en dyst, som ellers længe så ud til at få et uventet udfald.

For FC Köln, der gav fuld spilletid til Frederik Sørensen i forsvaret, var toneangivende i første halvleg, hvor værterne også formåede at bringe sig i front, da angriberen Simon Zoller brugte hovedet til at stange 1-0-scoringen ind bag Koen Casteels.

Det så længe ud til at være nok for hjemmeholdet, der såmænd også havde gode chancer for at udbygge føringen inden pausen. Men i anden halvleg trykkede Wolfsburg på, og særligt i slutningen af dysten blev alt sat på ét bræt fra udeholdets side, eftersom der blev satset stort.

Se også: De Bruyne og agent uenige om fremtiden

Belønningen kom ved Bendtner, og efter udligningen var gæsternes offensive tankegang endda lige ved at give fuld bonus, da eftertragtede Kevin de Bruyne fik en friløber.

Desværre for Wolfsburg lignede midtbanespilleren en mand, der havde tankerne i Manchester, da han skulle afslutte, og den store chance løb ud i sandet over to omgange.

Derfor endte det hele med uafgjort i Köln, hvilket Frederik Sørensen og forsvarsspillerens holdkammerater som udgangspunkt kunne være mest tilfredse med.

Alligevel er det nok en anden dansker, der glæder sig mest over resultatet, og spørgsmålet er nu, om Bendtner snart banker på til en plads i startopstillingen for de tyske vicemestre.

91 kommentarer
Vis kommentarer