Overvinder chokstart i storsejr

De tyske mestre var bagud 0-1 mod Mainz, men endte med at vinde hele 6-1 i ren opvisning

Bayern München koldstartede mod Mainz. Foto: Ritzau Scanpix
Bayern München koldstartede mod Mainz. Foto: Ritzau Scanpix

En tidlig scoring satte Bayern München under pres i hjemmekampen mod Mainz i Bundesligaen, men de tyske mestre endte med en overlegen 6-1-sejr.

Gæsterne fra Mainz gav ellers publikum på Allianz Arena lidt af en mavepuster allerede efter godt fem minutters spil, da Jean-Paul Boëtius tæt under mål headede Mainz i front.

Trods tungt Bayern-pres lykkedes det længe de undertippede gæster at holde føringen, men ti minutter før pause kunne Mainz ikke holde stand længere.

Et blødt indlæg til det bageste område i feltet blev mødt af den franske back Benjamin Pavard, der flot flugtede udligningen i kassen.

Og det endte med, at gæsterne måtte gå til pause med stillingen 1-2.

I tillægstiden fik Bayern et frispark på kanten af feltet, og den østrigske altmuligmand David Alaba krøllede elegant bolden over muren og ind i nærmeste hjørne.

Det var absolut fortjent bedømt på spil og chancer, men Mainz viste flere gange, at hjemmeholdets bagkæde kunne udfordres.

Pauseføringen havde dog givet Bayern-spillerne det overskud, som gjorde, at de tidligt i anden halvleg kunne lukke kampen.

Da Ivan Perisic i 54. minut gjorde det til 3-1, blev spændingen reelt punkteret, og det sidste comebackhåb for Mainz slukkede ti minutter senere, da Kingsley Coman udbyggede til 4-1.

Det er sjældent, Bayern München vinder stort, uden at den polske stjerneangriber Robert Lewandowski bringer sit navn på måltavlen.

Og den 31-årige angriber agtede da heller ikke, at det skulle ske lørdag.

Efter 78 minutters spil klappede han til bolden i feltet, og via en lille afretning og indersiden af stolpen sendte han Bayern på 5-1.

Mainz-spillerne var nu reduceret til statister, og det endte med tenniscifrene 6-1. Alphonso Davies stod for kampens sidste mål.

Robert Skov sad på bænken i hele kampen for Hoffenheim, som ude spillede 0-0 mod Bayer Leverkusen. Det blev også til pointdeling, da Wolfsburg og Paderborn spillede 1-1.

Schalke 04 vandt hjemme 3-0 over Hertha Berlin, mens FC Köln på en sen scoring tog tre point efter 2-1 i Freiburg.

Eks-FCK'er til tysk traditionsklub

Yussuf stjal showet: Stanger til blods i kæmpe succes

Hattrick i Bayern München-sejr