Perfekt CL-optakt for Dortmund

Tre på stribe: Borussia Dortmund er tilbage i fin form forud for Juventus-braget tirsdag

Følg Tysk fodbold

Det er ikke længe siden, Borussia Dortmund lå sidst i Bundesligaen, og der var lavthængende skyer over klubbens træner Jürgen Klopp.

De skyer synes at være forsvundet, for Dortmund har med fredagens 3-2-sejr over Stuttgart vundet tre kampe i træk og er i skrivende stund oppe på tiendepladsen i den bedste tyske række.

En sidsteplads er byttet ud med en position, hvor der er syv point op til sjettepladsen, der giver Europa League-kvalifikation.

Sejren blev sikret på scoringer af Pierre-Emerick Aubameyang, Ilkay Gündogan og Marco Reus. For først- og sidstnævnte gælder det, at de har scoret alle tre sejre, Dortmund har fået i hus på det seneste.

Kendetegnende for alle tre Dortmund-scoringer var, at det til dels var skidt forsvarsspil af hjemmeholdet.

Aubameyang stod klar i feltet efter 24 minutter, da Reus på fremragende vis havde driblede sig frem på banen og afleveret til Shinji Kagawa. Japaneren fik prikket bolden videre ind til Aubameyang, der hurtigt ekspederede bolden i mål.

Fanget på sidstepladsen
Florian Klein fik udlignet kort efter på straffespark, da Georg Niedermeier var blevet nedlagt på ulovlig vis.

Inden pausen havde Gündogan igen bragt Dortmund foran, da Stuttgart-forsvaret i venstre side så passivt til, at han smuttede igennem og prikkede bolden under Sven Ulreich i målet.

Og da Reus i 89. minut opsnappede en helt igennem kikset tilbagelægning fra unge Timo Baumgartl, så han kunne afdrible Ulreich og score i det tomme mål, var sejren hjemme. Troede Dortmund.

Niedermeier fik reduceret minuttet efter på hovedstød, så hjemmeholdet havde to minutters overtid til at søge den udlignende mål.

Det lykkedes ikke, og Stuttgart har fortsat ikke vundet siden 16. december. Sydtyskerne sidst i Bundesligaen med fire point op til overlevelse.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.