Pierre-Emile: Har været på dybt vand

- I en klub som Bayern kan du ikke forvente og forlange, her skal du bevise tingene på træningsbanen, forklarer Pierre-Emile Højbjerg

Pierre-Emile Højbjerg er klar til at tage kampen op i Bayern i den kommende sæson. (Foto: Lars Poulsen)
Pierre-Emile Højbjerg er klar til at tage kampen op i Bayern i den kommende sæson. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Tysk fodbold

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Han nåede at være koblet til både Bayer Leverkusen og Dortmund, men for Pierre-Emile Højbjerg var koblingen hjem til Bayern München den mest logiske efter et succesrigt halvår i Augsburg, hvor han har været stamspiller.

- Jeg er glad for at komme tilbage. Jeg føler jo, jeg kommer hjem. Man kan godt sige, at jeg lige har været ude at svømme på det dybe vand. Nu glæder jeg mig rigtig meget til at komme tilbage. Jeg føler, jeg har taget store skridt i de to et halvt år, jeg har været i Bayern. Men jeg ved, jeg kan blive endnu bedre. Nu handler det for mig om at lægge på igen, når jeg starter efter sommerpausen, siger Pierre-Emile Højbjerg, der om to måneder fylder 20 år.

 Det virker ikke på ham som en overraskelse, at fremtiden igen bliver i Bayern, hvor han fortsat har tre år tilbage af kontrakten.

Han har fået et vink med en vognstang fra Pep Guardiola om, at fremtiden ikke foregår andre steder end i den sydtyske traditionsklub, hvor man tror på ham.

- Når to parter ønsker hinanden, så finder man også hinanden, som Pierre-Emile Højbjerg så elegant formulerer det.

Pierre Emile Højbjerg har foreløbig fokus på landsholdet, inden det går løs i Bayern. (Foto: Lars Poulsen)
Pierre Emile Højbjerg har foreløbig fokus på landsholdet, inden det går løs i Bayern. (Foto: Lars Poulsen)

Foregår på træningsbanen
Det seneste halvår i Augsburg har bekræftet ham i, at der skal arbejdes hårdt for at komme ind i varmen hos Pep Guardiola.

Når man kun er 19 år, skal man ikke forvente en plads står åben på et hold som Bayern, der udover mesterskabet skal forsøge at vinde Champions League i den kommende sæson.

- I en klub som Bayern er der ikke så meget at forvente eller forlange. Her foregår det hele på træningsbanen. Det handler om at gribe de få chancer, du får. Du skal slå til, når du er i et storklubsmiljø, hvor man skal nyde det, men også præstere under pres, forklarer Pierre-Emile Højbjerg og uddyber:

- Jeg ved, jeg skal være motiveret og arbejde hårdt. Men i en klub som Bayern foregår det med fodboldstøvlerne på. Det er her jeg skal bevise noget, forklarer han.

Jagtet af storklubber: Her skal Højbjerg spille

Der går lige et par uger før Pierre-Emile kan gå på ferie. Først gælder det to landskampe – mod Montenegro og Serbien – siden en EM-slutrunde for U21 i Tjekkiet.

- Jeg er topmotiveret og i rigtig god form. Jeg glæder mig til de udfordringer, der venter de kommende uger, siger Pierre-Emile Højbjerg, der måske må nøjes med et par ugers ferie, hvis U21-landsholdet kommer langt til EM.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+