Pierre-Emile udlejet: Her er hans nye klub

Pierre-Emile Højbjerg tørner i denne sæson tørne ud for Schalke på en etårig lejeaftale fra Bayern München

Pierre-Emile Højbjerg skifter Bayerns trøje ud med Schalkes i denne sæson. (Foto: AP)
Pierre-Emile Højbjerg skifter Bayerns trøje ud med Schalkes i denne sæson. (Foto: AP)

Der er i den grad kamp om pladserne på midtbanen i stjernebesatte Bayern München, men nu får træner Josep Guardiola en spiller mindre at overveje, når han sætter holdet.

Klubben meddeler, at den udlejer sin danske landsholdsprofil Pierre-Emile Højbjerg til rivalerne Schalke 04, der også spiller i Bundesligaen. Der er tale om en lejeaftale for resten af sæsonen, som bliver underskrevet efter det obligatoriske lægetjek.

- Jeg glæder mig til denne nye opgave frem til sæsonafslutningen, siger Pierre-Emile Højbjerg til Bayern Münchens hjemmeside.

- Jeg har behov for spilletid i fremtiden for at kunne gøre mig gældende som spiller i Bayern. Det kan jeg få i Schalke 04, siger den 20-årige dansker.

Bayern Münchens sportsdirektør Matthias Sammer kalder det en god aftale for alle tre parter.

- Vi har stadig store forhåbninger til Pierre-Emile Højberg og ser ham have en fremtid i München. Men for at kunne fortsætte sin udvikling, har han brug for spilletid, og den får han nu hos Schalke, siger Sammer.

Stjernespillere som Philipp Lahm, Toni Kroos og David Alaba har Bayern München også haft gode erfaringer med at låne ud, bemærker sportsdirektøren.

Selvom Bayern München tidligere på sommeren solgte klubikonet Bastian Schweinsteiger til Manchester United, er konkurrencen på midtbanen intens.

Thiago, Javi Martinez, Xabi Alonso, Gianluca Gaudino, Arturo Vidal, Joshua Kimmich, Sebastian Rode, Mario Götze, David Alaba og Philipp Lahm lyder navne på spillere, der kæmper om de eftertragtede pladser på Guardiolas midtbane.

Højbjerg var senest udlejet til Augsburg, som blev nummer fem i Bundesligaen. Samlet spillede han 29 kampe med to mål og tre assist til følge i hele sidste sæson.

24 kommentarer
Vis kommentarer