Redder Wolfsburg: Bendtner banker Bayern

Nicklas Bendtner kom ind fra bænken og reddede Wolfsburg i den tyske Super Cup mod Bayern München

Nicklas Bendtner var manden, der ene og alene reddede Wolfsburg i den tyske Supercup mod Bayern München. Han scorede både i ordinær spilletid og i straffesparkskonkurrencen. (Foto: Scanpix/Peter Steffen)
Nicklas Bendtner var manden, der ene og alene reddede Wolfsburg i den tyske Supercup mod Bayern München. Han scorede både i ordinær spilletid og i straffesparkskonkurrencen. (Foto: Scanpix/Peter Steffen)

Han sad på bænken fra start. Og der blev han siddende i så lang tid, at man egentlig ikke troede, han ville komme på banen. Men 20 minutter før tid kom Nicklas Bendtner i aktion i stedet for kroatiske Ivan Perišic i den tyske Super Cup mod mestrene fra Bayern München.

Og det viste sig at være en klog indskiftning af Wolfsburg-træner Dieter Hecking, der ellers har haft sit hyr med Bendtner på det seneste. For med bare et minut igen af den ordinære spilletid udlignede Bendtner Arjen Robbens Bayern-føring fra det 49. minut efter et oplæg fra belgiske Kevin De Bruyne. Jublen brød ud. Bendtner blev omfavnet af hele holdet.

Se også: Han er tilbage: Bendtner lyner mod Bayern

Da slutfløjtet lød, røg kampen direkte i straffesparkskonkurrencen - og her skulle det vise sig, at danskeren nok engang skulle få en hovedrolle.

Bayern scorede på deres første forsøg. Det samme gjorde Wolfsburg. Men så brændte Bayerns rutinerede, spanske midtbanestrateg Xabi Alonso på de grønblusedes belgiske målmandstalent, Koen Casteels. 

Herfra scorede både Bayern og Wolfsburg på de resterende forsøg, indtil Bendtner skulle sparke Wolfsburgs sidste. Skulle han virkelig være manden, der spillede Wolfsburg til sæsonens første titel - og så mod Bayern? Danskeren stod over for mægtige Manuel Neuer med vingefanget som en fuldvoksen pelikan - eller en drage fra Game of Thrones, hvis det ikke er tydeligt nok.

Se også: Bayern-legende ramt af personlig tragedie

Men Bendtner viste sig kold som en softice og knaldede iskuglen op i nettaget - akkurat som han gjorde det i den ordinære spilletid.

Dermed blev danskeren aftenens helt store Wolfsburg-helt.

125 kommentarer
Vis kommentarer