Rekord på rekord: Så vild er Bendtners konkurrent

Med to scoringer mod Werder Bremen fortsatte Wolfsburg-angriberen Bas Dost sin vanvittige stime, og han har allerede slået flere rekorder

Bas Dost er Europas farligste angriber i øjeblikket med 11 mål i de seneste seks kampe. (Foto: AP)
Bas Dost er Europas farligste angriber i øjeblikket med 11 mål i de seneste seks kampe. (Foto: AP)

Glem Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Arjen Robben. Ingen angribere kan i øjeblikket måle sig med Bas Dost, der tilsyneladende er ustoppelig i rollen som målscorer.

Wolfsburg-angriberen har været ustyrlig i dette kalenderår, og senest gik det ud over Werder Bremen, der på egen bane måtte kapitulere to gange over for den farlige hollænder, da han og gæsterne søndag vandt 5-3 i en af sæsonens mest medrivende affærer i Bundesligaen.

Foruden de tre point kunne Bas Dost glæde sig over, at han med sine to træffere nu er oppe på 13 scoringer i Tysklands bedste række, hvor han kun har været på banen i 12 af sæsonens hidtil spillede kampe.

Dermed melder han sig efterhånden som en alvorlig kandidat til ligaens topscorer-titel, om end han for få måneder siden lignede en mand, der var på vej væk fra Wolfsburg som følge af et manglende gennembrud.

Se også: Bendtner følger igen Bas Dost-målshow fra bænken

Bas Dost har været flyvende i 2015 og nærmer sig toppen af Bundesligaens topscorerliste. (Foto: AP)
Bas Dost har været flyvende i 2015 og nærmer sig toppen af Bundesligaens topscorerliste. (Foto: AP)

Uhyggelig effektiv
Det er i den grad kommet nu, og i kølvandet herpå følger samtidig en stribe af rekorder. For med 11 scoringer i årets seks første ligakampe har Bas Dost skrevet sig ind i Bundesligaens historiebøger.

Aldrig tidligere har nogen spiller formået at præstere samme snit på dette tidspunkt, og ser man bort fra Bayern München og Dortmund, har angriberen - siden årsskiftet - ene mand været skarpere foran mål end samtlige andre mandskaber i ligaen. Det skriver NBC Sports.

Samme medie hæfter sig ved hollænderens imponerende effektivitet og bringer en skudstatistik, der for enhver angriber må fremstå som det rene fatamorgana.

Bas Dost har fundet formen i Wolfsburg, hvor han holder Bendtner ude af startopstillingen. (Foto: AP) Tysk fodbold - 13. feb. 2015 - kl. 11:08 Brandvarm reserve overhalede Bendtner: Nu bliver jeg

På sine seneste 10 skud har Bas Dost scoret ni gange, og på den led fremstår han som den åbenlyse forklaring på, at Wolfsburg netop har tangeret klubrekorden for flest ligakampe i træk uden nederlag.

Med otte sejre og tre uafgjorte resultater er mandskabet gået fra banen med point i de seneste 11 kampe, og det kan kun en lignende stime fra sæsonen 2008/2009, hvor holdet blev mestre, matche.

Med to mål umiddelbart efter pausen vendte Bas Dost et truende nederlag til sejr for Wolfsburg i udekampen mod Werder Bremen. (Foto: AP)
Med to mål umiddelbart efter pausen vendte Bas Dost et truende nederlag til sejr for Wolfsburg i udekampen mod Werder Bremen. (Foto: AP)

Historisk affære
Søndagens kamp på Weserpark blev sågar også en rekord i sig selv, omend Wolfsburg-træner Dieter Hecking og særligt dennes kollega hos værterne fra Bremen, Viktor Skrypnyk, nok gerne ville have været den tur i historiebøgerne foruden.

For der var gavebod i Nordtyskland, og aldrig tidligere er der blevet scoret otte mål efter 53 minutters spil i en Bundesliga-kamp.

Se også: Otte mål på tre kampe: Bendtners rival i hopla

Defensiven lod med andre ord meget tilbage at ønske, og det ærgrede ikke overraskende Werder-danskeren Jannik Vestergaard, som havde det svært og især gjorde sig uheldig bemærket, da han fejlede ved Wolfsburgs udligning ti 3-3.

- Min fejl irriterer mig virkelig meget, men jeg er i gang med en udvikling, og så må jeg tage det positive med, siger Jannik Vestergaard ifølge Werder Bremens Twitter-profil.

Han og holdkammeraterne får en chance for at komme tilbage på sporet allerede onsdag aften, hvor 3. Bundesliga-klubben Bielefeld står på menuen i den tyske pokalturnering.

Samtidig kan Bas Dost fortsætte sin scoringsstime andetsteds, når han og Wolfsburg gæster RB Leipzig og Yussuf Poulsen i samme turnering.

26 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere