Så dyr er han: Vestergaard tæt på tysk topklub

Den danske landsholdsspiller skulle ifølge tyske medier været meget tæt på et skifte til Borussia Mönchengladbach. Transfersummen bliver i nærheden af 75 millioner kroner

Jannik Vestergaard ligner mere og mere en kommende Gladbach-spiller. (Foto: Lars Poulsen)
Jannik Vestergaard ligner mere og mere en kommende Gladbach-spiller. (Foto: Lars Poulsen)

Det er ikke nogen hemmelighed, at det danske landshold bugner af dygtige midterforsvarere.

Faktisk er det den position, hvor vi er stærkest besat med spillere som Daniel Agger, Simon Kjær, Jores Okore, Erik Sviatchenko, Andreas Bjelland, Andreas Christensen og Jannik Vestergaard.

De to sidstnævnte spillere er af flere eksperter udråbt som det fremtidige makkerpar på landsholdet - og de bliver måske ikke kun en duo i den røde/hvide trøje.

Andreas Christensen har imponeret stort som lejesvend i sin første sæson i Bundesligaen for Borussia Mönchengladbach, der endte som nummer fire i den bedste tyske række. Og nu kan den 19-årige dansker med stor sandsynlighed se frem til at få en landsmand ved sin side.

Vestergaard i kamp mod Bayerns Robert Lewandowski. (Foto: AP)
Vestergaard i kamp mod Bayerns Robert Lewandowski. (Foto: AP)
 

23-årige Jannik Vestergaard har på trods af Werder Bremens dårlige sæson holdt højt niveau i midterforsvaret - noget som ledelsen i Gladbach har lagt mærke til.

Den høje midtstopper har også været rygtet til Premier League-klubberne Everton og Tottenham i vinterens transfervindue, men ifølge den tyske avis Bild ligner det et snarligt skifte til Bundesliga-kollegaerne fra Gladbach.

Bild mener at vide, at transfersummen kommer til at ligge i omegnen af 10 millioner euro (75 millioner kroner), og Vestergaard skulle være enig med Gladbach om sine personlige betingelser.

Skiftet bliver ikke mindre sandsynligt af, at Gladbachs sportschef Max Eberl torsdag middag blev set køre ud fra parkeringspladsen tæt ved Werder Bremens stadion.

Jannik Vestergaards agent bekræfter da også interessen over for Bild.

- Allerede sidste sommer var der bud på Jannik. Men dengang vurderede vi sammen med Werder, at det bedste for ham og klubben var, at han forsatte sin udvikling hos Bremen. Jeg har dog aldrig lagt skjul på, at han på et tidspunkt skulle videre for at tage det næste skridt. Det tidspunkt er nu kommet. Borussia Mönchengladbach er meget interesserede i Jannik, siger agent Gordon Stipic.

Vestergaard og 'AC' sammen på U21-landsholdet. (Foto: Claus Bonnerup)
Vestergaard og 'AC' sammen på U21-landsholdet. (Foto: Claus Bonnerup)
 

Dermed ser det ud til, at danske fans kan glæde sig til at følge to landsholdsspillere side om side i en tysk topklub fra næste sæson. Andreas Christensen, der endnu har et år tilbage af sin lejekontrakt i Gladbach, vil glæde sig meget, hvis landsholdskammeraten også bliver en kollega på klubplan.

- Jeg læste et rygte i avisen om, at han kunne være på vej hertil. Det ville være sjovt. Selv om han er lidt ældre end mig, så kender vi hinanden fra tidligere og fra landsholdet, sagde Andreas Christensen tilbage i april, da rygterne allerede svirrede om et skifte til Gladbach.

Både "AC" og Jannik Vestergaard har spillet ungdomsfodbold i Brøndby.

Bekræfter Vestergaard-interesse: Kan blive dyrest nogensinde

Stig Tøfting: Zanka arrogant? Nej, da!

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

TV: Gladbach har, udover Vestergaards defensive kvaliteter, sikkert også lagt mærke til hans målnæse. Gense danskeren garne mod netop Gladbach i pokalturneringen i december: