Siger farvel i tårer: Verdensmester fyret for gadeslagsmål

Den tyske verdensmester fra 2014 Kevin Grosskreutz er netop blevet fyret i sin klub VfB Stuttgart. Det sker blot få dage efter tyskeren blev indlagt på Stuttgart hospital efter at have været involveret i et alvorligt slagsmål under en bytur

Den tyske forsvarsspiller er netop blevet fyret i sin klub Stuttgart efter at have været involveret i et slagsmål under en bytur. Foto: All Over Press
Den tyske forsvarsspiller er netop blevet fyret i sin klub Stuttgart efter at have været involveret i et slagsmål under en bytur. Foto: All Over Press
Følg Tysk fodbold

Den tyske fodboldklub VfB Stuttgart har netop fyret deres 28-årige tyske verdensmester Kevin Grosskreutz. Det fremgår af en pressemeddelelse på klubbens hjemmeside.

Det sker blot få dage efter, den tyske forsvarsspiller måtte en tur på hospitalet efter et have været involveret i et alvorligt gadeslagsmål under en bytur i Stuttgart natten til tirsdag.

Grosskreutz og et par af hans venner endte i et slagsmål med fire andre personer efter de forlod en natklub i Stuttgart klokken 02.15 natten til tirsdag.

Grosskreutz blev efterfølgende sendt en tur på hospitalet med slemme skader efter at have modtaget et knytnæveslag og hamret sit baghoved ned mod asfalten. De fire, som var involveret i slagsmålet, var alle i alderen 16 til 19 år og blev efterfølgende anholdt at politiet. Det skriver bl.a. det engelske medie The Mirror.

På grund af en skade i foden har den tyske højreback derfor været ukampdygtig for sit klubhold i den seneste tid. Og i stedet var han altså taget en tur på diskotek.

Se de slemme billeder her.

Og nu har de natlige eskapader så fået konsekvenser for den tyske verdensmester fra 2014.

Efter at have gået det voldelige optrin nøje igennem med Kevin Grosskreutz har ledelsen i Stuttgart nemlig besluttet at ophæve hans kontrakt med øjeblikkelig virkning.

- VfB (Stuttgart, red.) er først og fremmest lettet over, at Kevin ikke har lidt nogen alvorlige mén, skriver klubben på deres hjemmeside.

- Ikke desto mindre er det en begivenhed, som set fra Stuttgarts perspektiv bør have konsekvenser. Klubbens førsteholdsspillere er rollemodeller generelt, men i særlig grad for ungdomsspillerne, lyder det fra klubbens sportsdirektør Jan Schindelmeiser på et pressemøde.

Og han bakkes op af Stuttgarts cheftræner, Hannes Wolf:

- Et ophør af samarbejdet er det eneste logiske skridt efter hændelsen, men det er ikke en nem situation for klubben, siger Wolf.

Stuttgarts sportsdirektør, Jan Schindelmeiser. Foto: All Over Press
Stuttgarts sportsdirektør, Jan Schindelmeiser. Foto: All Over Press
 

Den nu tidligere Stuttgart-spiller Kevin Grosskreutz. Foto: All Over Press
Den nu tidligere Stuttgart-spiller Kevin Grosskreutz. Foto: All Over Press
 

Hovedpersonen selv var tydeligt rørt over situationen og sagde følgende med tårevædede øjne foran pressen:

- Jeg vil gerne undskylde over for min familie og venner, som har været meget bekymrede, lyder det fra Grosskreutz på pressemødet ifølge tyske Bild.

- Jeg har begået en fejl, og jeg er meget ked af det. Jeg accepterer konsekvenserne og ærgrer mig over, at min tid i VfB (Stuttgart, red.) er slut. Jeg vil gerne takke mit hold, min stab og især fansene, som har støttet mig meget i de sidste par dage, siger han.

Grosskreutz har valgt at lægge sag an mod de fire personer, der tog del i slagsmålet.

Det er ikke første gang, at den tyske fodboldspiller har været indblandet i kontroverser. I maj 2014 blev Grosskreutz anmeldt til politiet for at have kastet en kebab mod en FC Köln-tilhænger, efter at der var blevet råbt hånlige kommentarer ad ham. Det skriver svenske Expressen. Anmeldelsen blev dog siden trukket tilbage.

28-årige Kevin Grosskreutz kom til Stutgart i begyndelsen af 2016 efter et kort ophold i tyrkiske Galatasaray. Højrebacken fik sit store gennembrud i Borussia Dortmund, hvor han spillede fra 2009 til 2015.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.