Skal spille kamp i aften: - Yderst uansvarligt

Mathias 'Zanka' Jørgensen har svært ved at forstå, at Fortuna Düsseldorf og de fleste andre Bundesliga-hold skal i aktion i denne weekend

Mathias 'Zanka' Jørgensen og Fortuna Düsseldorf skal spille fredag aften trods den voksende trussel fra coronavirussen. Foto: Lars Poulsen
Mathias 'Zanka' Jørgensen og Fortuna Düsseldorf skal spille fredag aften trods den voksende trussel fra coronavirussen. Foto: Lars Poulsen

Danmark og Italien har for længst lagt de nationale fodboldrække på is. Selv FA og UEFA har handlet og sat henholdsvis Premier League og Champions League i bero. Men Bundesligaen spiller videre, og det undrer Mathias 'Zanka' Jørgensen, siger han til DR Sporten.

Hans hold, Fortuna Düsseldorf, skal i aften møde Paderborn i et vigtigt bundopgør. Men så vigtigt er det ikke, at det overskygger hensynet til almenvellet og folkesundheden, mener den danske landsholdsspiller.

- For slet ikke at snakke om det faktum, at Bundesligaen nu nærmest er den eneste liga i Europa, som ikke er aflyst. Det ville være yderst uansvarligt at lade weekendens kampe løbe af stablen, og det havde jeg ikke forventet i Tyskland, siger 'Zanka' til DR.

Hjemmekampen finder ganske vist sted uden tilskuere, ligesom alle andre kampe i Bundesligaen og 2. Bundesliga gør. Først fra næste runde skal ligaerne suspenderes, har den tyske ligaforening besluttet.

Også Bayner München-stjernen Thiago har kritiseret, at kampene fortsat skal spilles, mens det meste af det øvrige Europa har sat sine ligaer på pause for at dæmpe smittefaren ved coronavirus. Han kaldte det blandt andet vanvid.

Thiagos chef Karl-Heinz Rummenigge, der er direktør i Bayern München, er dog ikke enig med midtbanespilleren. Han mener, der også er andre hensyn end de menneskelige, som man må tage hensyn til.

- Hvor længe varer coronavirussen? I sidste ende handler det om økonomi og den store betaling, klubberne modtager fra TV-udbyderne. Hvis den betaling udebliver, er der mange klubber, der får økonomiske problemer. Derfor synes jeg, det er den rigtige beslutning, at kampene bliver spillet, siger Karl-Heinz Rummenigge til Kicker.

Bayern München fører Bundesligaen foran Borussia Dortmund. Foto: Christof Stache/Ritzau Scanpix Tysk fodbold Suspendering af Bundesligaen nærmer sig
Holdkammeraterne var bekymrede for Nordi Mukiele, efter at han blev ramt af en bold i ansigtet tirsdag aften. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix Tysk fodbold Godt nyt efter skrækkelige billeder
Borussia Mönchengladbach spiller for tomme tribuner onsdag aften i hjemmekampen mod FC Köln, men for fyldte tribuner i weekenden ude mod Frankfurt. Foto: Ritzau Scanpix/Reuters Tysk fodbold Coronakaos i Tyskland: Åbent eller lukket?