Skandale i tysk fodbold: Topchef fyret efter beskyldning om fusk

Bundesligaens brug af videodommere er under hård beskydning i Tyskland, hvor chefen mandag blev fyret

To kendelser, der gik Schalkes vej i kampen mod Wolfsburg i oktober, er angiveligt blandt årsagerne til fyringen af Hellmut Krug. (Foto: AP)
To kendelser, der gik Schalkes vej i kampen mod Wolfsburg i oktober, er angiveligt blandt årsagerne til fyringen af Hellmut Krug. (Foto: AP)

Efter længere tids utilfredshed med brugen af videodommere i den bedste tyske fodboldrække, Bundesligaen, er kritikken mandag kulmineret i en fyring af den hidtidige chef for systemet i Tyskland, Hellmut Krug.

Videodommersystemet, der i denne sæson testes i Bundesligaen, har været under hård beskydning fra tyske klubber såvel som fans og medier.

Og efter nye beskyldninger mod Hellmut Krug besluttede Det Tyske Fodboldforbund (DFB) altså at fyre den tyske videodommerchef.

Årsagen er blandt andet, at den store tyske avis Bild hævder, at Krug influerede to videokendelser til fordel for Schalke, som han angiveligt holder med, i klubbens 1-1 kamp mod Wolfsburg for en uge siden.

Og flere tyske klubber har udtalt sig kritisk om systemet, der bliver styret fra et hovedkontor i den tyske by Köln.

- Jeg mener, at vi har de forkerte personer i Köln, lød det fra Augsburgs sportsdirektør, Stefan Reuther, efter kampen mellem Schalke og Wolfsburg.

Bayern Münchens cheftræner, Jupp Heynckes, mener, at det er farligt at "udvande" dommerens rolle for meget. Og også Borussia Mönchengladbach-cheftræner Dieter Hecking er utilfreds.

- Videodommere er godt for fodbold, men jeg gætter på, at systemet bliver skrottet i vinterpausen, siger Dieter Hecking.

- Det er i en testfase, men det virker som om, at vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at systemet ikke har en chance, lyder det.

Mandag skrev det tyske fodboldmagasin Kicker om systemet: "Kun tabere: Irritation, sanktioner, forkerte kendelser".

DFB forsvarer dog fortsat systemet.

- Jeg tror stadig på projektet. Når alle roller bliver klart definerede, og alle holder sig til dem, så tror jeg, at det her kan blive rigtig godt for fodbold, lyder det fra DFB-præsident Reinhard Grindel.

Se også: Bayern-sejr gør panderynkerne dybere i Dortmund

Den danske Tottenham-stjerne er en af Hareides fire esser. Foto: /ritzau/Lars Poulsen Landsholdsfodbold - 7. nov. 2017 - kl. 06:25 Nedtælling til Irland-braget: Her er Hareides fire esser og ene joker

12 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere