Skandalekamp afgjort: Forhadt danskerklub går videre

Selv om Red Bull Leipzig var bagud, da pokalkampen mod Osnabrück blev stoppet grundet angreb på dommeren, er danskerklubben nu blevet tildelt sejren

Yussuf Poulsen og Leipzig avancerer i den tyske pokalturnering efter skrivebordssejr over Osnabrück (Foto: AP)
Yussuf Poulsen og Leipzig avancerer i den tyske pokalturnering efter skrivebordssejr over Osnabrück (Foto: AP)

En mindre overraskelse lå og lurede mandag aften, da den lille klub Osnabrück fra 3. Bundesliga var godt på vej til at sende RB Leipzig ud af den tyske pokalturnering.

Foran 1-0 midtvejs i anden halvleg måtte kampen dog afbrydes, da dommer Martin Petersen blev ramt i hovedet af en lighter og derfor afblæste dysten før tid.

Siden da har det været uvist, hvad efterspillet ville ende ud med, og ingen af de to klubber har altså været klar over, om spillet skulle genoptages, eller det hele ville ende med en skrivebordssejr.

Se også: Tysk skandale vokser: Fans spyttede på dansker

Nu er ventetiden dog forbi, eftersom det tyske fodboldforbund fredag har meddelt, at gæsterne fra Leipzig avancerer uden at skulle gøre sig fortjent til det på banen. Det skriver Bild Zeitung.

Den pengestærke klub fra den næstbedste række er blevet tildelt en 2-0-sejr som følge af urolighederne, og selv om mandskabet dermed holder liv i håbet om en succesfuld færd i pokalturneringen, er der ikke just udelukkende optimisme at spore hos holdets træner Ralf Ragnick.

- Vi ønsker ingen sejr på skrivebordet. Vi vil avancere af sportslige grunde, siger Rangnick ifølge Bild.


Faktum er dog, at det er anderledes triste omstændigheder, som har sendt hans hold videre. Men at det gik sådan, er ikke så underligt.

Det tyske medie melder således, at det er normal retslig procedure, at kampe, der er afbrudt som følge af tilskueruroligheder, kun vil blive genoptaget, hvis det ikke har været muligt at kaste skylden på nogen for optøjerne.

I mandagens dyst blev kasteskytset angiveligt sendt af sted fra hjemmepublikummet, hvorfor Osnabrücks chancer for at få genoptaget affæren allerede fra begyndelsen blev beskrevet som ringe.

Se også: Kæmpe skandale i Tyskland: Dommer kørt på hospitalet

Det til trods for at klubbens præsident Hermann Queckenstedt allerede i minutterne efter afbrydelsen undskylde for hændelsen i højtaleranlægget på stadion.

- Det er en bitter lektie. Jeg undskylder til dommer Petersen på vegne af VfL Osnabrück, lød det i kølvandet på skandalen.

Der er endnu ikke trukket lod til næste runde, hvorfor Yussuf Poulsen og RB Leipzig altså ikke kender deres næste modstander i pokalturneringen.

4 kommentarer
Vis kommentarer