Små-beruset Bendtner kom i håndgemæng med holdkammerat

Nicklas Bendtner nøjedes ikke kun med at sove over sig i og lade sig fotografere med en Mercedes i Wolfsburg. Den danske angriber kom også i klammeri med en holdkammerat i påvirket tilstand

Wolfsburg og Nicklas Bendtner blev aldrig et lykkeligt ægteskab. Mindre end to år efter de to parter højt og helligt sagde ja til hinanden, gik forholdet mellem Bundesliga-klubben og den danske landsholdsspiller i stykker.

Tyskerne havde ellers set et stort lys i Bendtner inden, og sportschef Klaus Allofs udtalte blandt andet i sidste uge, at han og resten af ledelsen var betagede af angriberens ekstraordinære talent – et dansk talent de havde fulgt nøje i Arsenal. 

Men - understregede Allofs - talent gjorde det ikke alene, og ifølge den rutinerede sportsdirektør forpurrede Bendtner selv sin chance i Folkevogns-klubben med sin tvivlsomme indstilling.

På banen - men især uden for grønsværen.

Det er velkendt, at danskeren i sine små 20 måneder i klubben af flere omgange gjorde negativt opmærksom på sig selv. Bendtner formåede blandt andet at komme en time for sent til et taktikmøde forud for en Bundesliga-kamp, han mødte op til sæsonstart i dårlig form op til flere gange - og senest lod han sig fotografere med en Mercedes, hvilket er strengt forbudt i klubben, der lever og ånder for bilproducenten Volkswagen.

I klammeri på flyveren
Men dumhederne stoppede angiveligt ikke der.

Ifølge Ekstra Bladets tyske pressekilder kom Bendtner også i problemer med sine holdkammerater. I januar havde Wolfsburg træningslejr i Sydafrika for at forberede sig til forårssæsonen i Bundesligaen. Flyveturen sydpå blev dog mere dramatisk, da en småberuset Bendtner kom i klammeri med en anden spiller efter en uoverensstemmelse.

Bendtner havde stor succes mod Bayern i Super Cup-finalen forud for sæsonen

Situationen kom dog hurtigt under kontrol, efter flere holdkammerater kom imellem de to stridshaner.

Og da gruppen senere landede på det afrikanske kontinent, lavede Bendtner endnu scene foran Wolfsburg-truppen og hotel-personalet, da han nægtede at dele værelse med en ungdomsspiller. Den 28-årige danske landsholdsspiller ville hellere bo for sig selv i et enkeltmandsværelse - og tilbød at betale for det selv.

Ville sove i receptionen
Angiveligt gik Bendtner så langt, at han truede med at sove i receptionen, hvis han ikke fik sin vilje.

De disciplinære sager hobede sig op for angriberen, der heller ikke var vellidt hos flere af spillerne i truppen. Og derfor fik Wolfsburg-ledelsen nok til sidst.

25. april blev skilsmissen mellem de to skuffede parter endelig officiel, og dermed fik Bendtner en endegyldig afslutning på sin sportslige, tyske fiasko.

Den nu tidligere Wolfsburg-mand nåede aldrig at sige farvel til holdkammereterne i klubben efter sin fritstilling. Han kan dog glæde sig over små 15 millioner kroner i et gyldent håndtryk efter de to parter besluttede at rive kontrakten, der ellers løb frem til sommeren 2017, over.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra såvel Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes, som Wolfsburgs presseafdeling om de omtalte episoder.

Benes har kortfattet svaret 'ingen kommentarer', mens Wolfsburgs pressechef har givet følgende svar:

- Det er ikke noget, vi vil eller har lyst til at kommentere. Nicklas Bendtner er ikke en del af denne klub længere. Vi vil bruge vores tid og resurser på de spillere, der er på kontrakt, siger Wolfsburgs pressechef Florian Mattner.

189 kommentarer
Vis kommentarer