Smed japanske fans ud fra stadion: Nu undskylder de

RB Leipzig har undskyldt for at have smidt japanske fans ud fra seneste hjemmekamp på grund af frygt for coronavirus

Den tyske klub har lavet mange restriktioner på grund af virussen Video: SNTV

20 japanske fodboldfans blev slemt skuffede, da de søndag troppede op ved Red Bull Arena i Leipzig for at se bundesligakampen mellem Yussuf Poulsens Leipzig og Bayer Leverkusen.

For sådan skulle det ikke komme til at gå.

Da de havde fundet deres pladser, og kampen var ti minutter gammel, blev de nemlig smidt ud af sikkerhedspersonalet på stadion. De frygtede nemlig, at asiaterne var smittet med coronavirus.

Men det var en fejl, indrømmede klubben mandag. For selv om personalet var blevet instrueret i at identificere potentielle coronarisici, så var handlingen ikke i orden - og klubben retter derfor en undskyldning til de japanske fans:

'I lyset af denne fejltagelse vil vi gerne give en undskyldning.'

'Vi er allerede i gang med at komme i kontakt med de berørte fans for at invitere dem til vores næste hjemmekamp og gøre fejlen god igen,' skriver klubben i en erklæring på Twitter.

Kampen, hvor Yussuf Poulsen fik de sidste 20 minutter, endte i øvrigt 1-1, og Bayern München kunne dermed lægge yderligere afstand til Leipzig i toppen af Bundesligaen, som sydtyskerne nu fører med tre point.

Næste kamp hjemme på Red Bull Arena - der altså kan være med de 20 japanske fans som gratister - er Champions League-returkampen mod Tottenham 10. marts, der skal forsøge at revanchere et 1-0-nederlag i London.

Hvis det først bliver næste bundesligakamp, japanerne får adgang til, så bliver det lørdagen efter, hvor Freiburg kommer på besøg.

Bundesliga-kampe har været præget af protester. Foto: KAI PFAFFENBACH/Ritzau Scanpix Tysk fodbold Nye fan-protester afbrød Bundesliga-remis

Bayern-tilhængerne rasede mod Hoffenheims ejer og det tyske fodboldforbund. Foto: Ritzau Scanpix Tysk fodbold Vilde scener - vrede fans afbryder topkamp

De seneste par år har været præget af skader for Simon Makienok (her i aktion for Presten i 2016/17-sæsonen). Foto: Peter Cziborra/Reuters Tysk fodbold Simon Makienok åbner målkonto