Smut, Højbjerg! Guardiola satser ikke på dig

Med det snarlige køb af stjernen Arturo Vidal viser Bayern Münchens træner Pep Guardiola, at han ikke vil tage nogen chancer i sin sidste sæson i den sydtyske klub. Og det går ud over den danske landsholdsspiller

Højbjerg får en alvorlig konkurrent i Bayern München med indkøbet af stjernen Arturo Vidal. (Foto: Lars Poulsen)
Højbjerg får en alvorlig konkurrent i Bayern München med indkøbet af stjernen Arturo Vidal. (Foto: Lars Poulsen)

To sæsoner = to tyske mesterskaber, en pokaltitel og adskillige Bundesliga-rekorder slået.

Umiddelbart lyder det som et fantastisk og succesfuldt ophold for Pep Guardiola i Bayern München. Men sådan forholder det sig ikke helt.

Bayern München hentede catalonieren til det sydtyske af flere grunde. Men det største mål med træner-tilføjelsen var - og er det stadig - at vinde endnu en Champions League-titel.

Og det er ikke lykkes for Guardiola endnu. I stedet har han og resten af holdet tabt med klare cifre i semifinalen begge sæsoner - først til Real Madrid og senest til Guardiolas hjerteklub, FC Barcelona.

Se også: Skidt nyt for Højbjerg: Bayern tæt på Juve-stjerne

Selvom både Bayern og Pep har godkendt begge sæsoner udadtil, så er det uden tvivl klart for begge parter, at de store nederlag ikke har været godkendte. Langt fra.

Derfor skal det være i denne sæson - Bayern skal igen stå øverst på podiet i den fineste klubturnering. Det er samtidigt også Pep Guardiolas sidste sæson i München-klubben, da hans kontrakt udløber i sommeren 2016 - og det er stadig uvist, om den tidligere Barca-træner forlænger.

Og selvom hovedpersonen og klubbens ledelse nødigt vil indrømme det, så er det et faktum, at Guardiola er CL-presset.

Et mandskab med verdensstjerner som Robben, Ribery, Lewandowski, Xabi Alonso og Manuel Neuer skal nå finalen i Champions League inden for tre år. Især når en af verdens bedste trænere sidder på bænken og dirigerer med holdet - og former det efter sit hoved.

Og derfor vil Guardiola heller ikke tage nogen som helst chancer i 2015/2016-sæsonen: Truppen skal optimeres med spillere, der kan gøre en klar forskel på den største scene.

Det er umiddelbart skidt nyt for Pierre-Emile Højbjerg. Meget skidt endda.

I starten lysnede situationen ellers for danskeren, da konkurrenten Bastian Schweinsteiger valgte at forsætte karrieren i Manchester United, og købet af den brasilianske dribler Douglas Costa betød umiddelbart ikke det store for danskerens muligheder for spilletid.

Men nu kan Bayern og Guardiola meget snart præsentere Juventus-stjernen Arturo Vidal i det sydtyske, og den udvikling ændrer alt for Pierre-Emile.

Se også: Bayern-boss bekræfter: Højbjerg-rival på vej i kæmpe handel

Flere eksperter og tyske journalister var ellers overbeviste om, at Guardiola ville give de unge profiler chancen i den kommende sæson, men klubben og cheftræneren er i stedet gået den anden vej - den sikre vej.

Vidal er en af verdens bedste midtbanespillere, som har bevist sit værd på den internationale scene - både for klubholdet Juventus og det chilenske landshold. Og han vil uden tvivl forstærke Bayern med sine taktiske, tekniske og krigeriske kvaliteter, selvom Bayern allerede råder over verdensklassespillere på midtbanen som Xabi Alonso, Javi Martinez, Thomas Müller, Phillip Lahm og Thiago.

Men for Pierre-Emile Højbjerg er denne nyhed nedslående - og et vink med en vognstang om, at der ikke vil blive satset på ham. Bayern München har uden tvivl stadig tiltro til den unge dansker - især klubbens tidligere sportsdirektør Uli Hoeness har høje tanker om Højbjerg - men det er ikke her og nu, at der vil blive satset på den 19-årige midtbanespiller.

Se også: Her er Højbjergs nye rolle efter Schweinsteiger-exit

I stedet vil Vidal give Pep Guardiola den sikkerhed og det vildskab på midtbanen, som holdet til tider har manglet i de helt store kampe. Måske vil chileneren give holdet de få ekstra procenter, der gør, at Bayern igen løfter pokalen med de store ører, når vi rammer slutningen af maj næste år.

Og hvad med Højbjerg?

Ja, han skal pakke kufferten igen og jagte spilletid i en anden klub. Vidal-købet har vendt det hele på hovedet for danskeren, der var udset til at få mere spilletid i Bundesligaen denne sæson, når Xabi Alonso skulle aflastes. Men det nye Bayern-indkøb forpurrer de planer.

Højbjerg har brug for spilletid for at udvikle sig - det er ikke raketvidenskab.

Se også: Højbjerg: Chancen for at jeg bliver topspiller er meget lille

Den vil han ikke få - og ikke kunne kræve - i Bayern med Vidals indtog. Fra sidelinjen virker det klogeste at tage på endnu en lejeaftale for forsætte udviklingen. Augsburg har været nævnt som en mulig destination igen, og klubben fra det sydtyske har også offentligt gjort det klart, at de ville tage imod Højbjerg med åbne arme.

Selvom danskeren selv har slået fast, at han bliver i Bayern efter transfervinduets lukning, så har Vidals indtog i München sikkert sat tankerne i gang igen hos den danske landsholdsspiller.

Og det er bestemt ingen skam eller et nederlag at tage ud på en lejeaftale igen. Se bare på, hvor Phillip Lahm, David Alaba og Toni Kroos er endt, efter de tog en omvej med lejeaftaler i forskellige tyske Bundesliga-klubber i deres unge år.

42 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere