Stjernen undskylder kritiseret coronavideo

Hertha Berlins nu suspenderede spiller Salomon Kalou undskylder video, hvor han bryder flere af klubbens coronaregler

Salomon Kalou, der her ses træne under coronakrisen, får kritik for video på Facebook, hvor han giver håndtryk til holdkammerater. Foto: Reuters/Ritzau Scanpix
Salomon Kalou, der her ses træne under coronakrisen, får kritik for video på Facebook, hvor han giver håndtryk til holdkammerater. Foto: Reuters/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Den ivorianske Hertha Berlin-stjerne, Salomon Kalou, er ikke just en populær herre i Tyskland.

Mandag smed han nemlig en video på Facebook, hvor han fejrede en negativ coronatest ved at se stort på de retningslinjer, spillerne skal overholde i forbindelse med corona.

I videoen, som han senere fjernede fra Facebook, ser man, hvordan Kalou langt fra overholder reglerne om social afstand, da han med kameraet i hånden går rundt og trykker hånd med flere holdkammerater og andre fra staben i Herthas omklædningsrum.

Det afstedkom stærk kritik fra ligaforeningn, DFL, og Kalou måtte da også ud med en undskyldning:

- Jeg er ked af, at jeg gav det indtryk, at jeg ikke tager coronavirussen alvorligt. Det vil jeg gerne undskylde for.

I virkeligheden forholder det sig stik modsat, for jeg er oprigtig bekymret for det afrikanske folk, fordi deres sundhedssystemer ikke er så godt som i Tyskland.

- Jeg tænkte det ikke rigtig igennem, og jeg var glad for, at min test var negativ.

- Jeg vil også gerne undskylde over for alle dem, der medvirkede i videoen og ikke vidste, at jeg sendte live - dem ville jeg ikke sætte i den situation, siger Salomon Kalou til klubbens hjemmeside.

Mandag aften tog Hertha Berlin konsekvensen og suspenderede foreløbigt Kalou fra træning og kamp. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Som i andre store ligaer i Europa gør man i Tyskland en stort arbejde for at kunne igangsætte fodbolden igen på trods af coronapandemien.

Man er gået i gang med at masseteste spillere og andre fra staben i 1. og 2. Bundesliga, og mandag oplyste DFL, at ti test foreløbig har vist sig positive.

De tyske fodboldklubber har indtil videre gennemført 1724 coronatest, og man vil fortsætte med at teste frem mod, at turneringen kan genoptages samt under resten af turneringen.

Det er endnu uvist, hvornår Bundesligaen kan genoptages. Der ventes også på grønt lys til, at man kan afvikle holdtræning i klubberne.

Første massetest viser ti coronasmittede i tysk fodbold

Testorgie venter Yussuf og co.

Kontroversielle Sisto misser opstarten i Celta Vigo

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind