Stjernens mareridt: Fra verdens bedste til ligaens dårligste

Manuel Neuer er gået fra at være verdens bedste keeper til at have den suverænt ringeste redningsprocent i Bundesligaen

Følg Fodbold

Manuel Neuer har i en årrække høstet international anerkendelse og er af mange blevet anset som verdens bedste målmand.

Den tyske sweeper-keeper har bl.a. seks tyske mesterskaber, en Champions League-titel og et verdensmesterskab i sine handsker, og på individuel basis er Neuer bl.a. blevet kåret til Europas bedste målmand fire gange - ligesom han vandt Golden Glove-titlen i 2014.

Men siden Bayern München-målmanden pådrog sig et alvorligt brud i foden mod Real Madrid i april 2017, er det gået ned ad bakke for Neuer.

Skandale i Tyskland: Bayern-stjerne slog og skubbede tv-ekspert

Den 32-årige målmand nåede lige akkurat tilbage tids nok til at komme med Tyskland til VM i sommer. Her røg han og resten af tyskerne ud på røv og albuer allerede i gruppespillet. Neuer stod ikke nogen stor turnering og faldt sammen med resten af de forvarende verdensmestre.

Siden er det også blevet til nedrykning fra Nations League, da Tyskland endte bag Holland og Frankrig i A-gruppen.

Også på landsholdstjeneste er det nedtur for Neuer. Her scorer Hirving Lozano for Mexico under VM i Rusland. Foto: Christian Hartmann/Ritzau Scanpix
Også på landsholdstjeneste er det nedtur for Neuer. Her scorer Hirving Lozano for Mexico under VM i Rusland. Foto: Christian Hartmann/Ritzau Scanpix
 

Tilbage i de vanlige rammer München har 'Manu' heller ikke fundet tilbage til vanlig form. Under den ny træner, Robert Kovac, har sydtyskerne på usædvanlig vis skramlet sig igennem efteråret i Bundesligaen, og de forsvarende seksdobbelte mestre ligger placeret som nummer fem i Bundesligaen.

Manuel Neuer må påtage sig et stort ansvar for de svigtende resultater, hvis man ellers mener, at statistik er mere end et miniskørt, der giver gode idéer men skjuler det vigtigste. Tak for den, Ebbe Skovdal.

Friske tal fra NBC Sports viser nemlig, at Manuel Neuer er den målmand med den suverænt laveste redningsprocent i Bundesligaen - i hvert fald, hvis man bortregner Nürnberg-reserven Fabian Bredlow.

Manuel Neuer, som har vogtet buret i samtlige 12 Bayern-kampe i Bundesligaen, har en rædselsfuld redningsprocent på 43,8 procent. Ja, den tidligere verdensmester lukker flere bold ind, end han redder.

Vilde tal: Så svært er det at blive fodboldstjerne

Til sammenligning har den næstdårligste målmand, Düsseldorfs Michael Rensing, en redningsprocent på 58. Nummer et på listen er Leipzigs Peter Gulacsi, der har snuppet 77,3 procent af afslutningerne inden for rammen.

Bag om den dårlige redningsprocent kan man læse, at Manuel Neuer har ladet 17 ud af 32 skud slippe forbi sig. Han lukker 1,42 mål ind pr. kamp og har kun leveret to clean sheets. Med til historien hører det, at tre af Neuers indkasserede mål er blevet sat ind på straffespark.

Nu har du da lidt statistik at blære dig med, hvis du skal se Bayern Münchens Champions League-kamp tirsdag aften mod Benfica, hvor Manuel Neuer trods alt nok har fundet vej til startopstillingen igen trods de tørre tal.

Husk, du kan følge Champions League live på ekstrabladet.dk i aften.

Sådan gik det sølvholdet fra Rom

Danskere med i ny Dortmund-succes

Dansk landsholdsangriber tryller med to kasser i Bundesligaen

Fantastisk brag: Danskerne fælder stormagten

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind