Stjernens rørende beretning efter bombeangreb: Det glemmer jeg aldrig

Dortmund-spilleren Nuri Sahin har skrevet en meget personlig klumme om bombeangrebet på Dortmunds spillerbus i april

Det rystede hele fodboldverdenen, da Borussia Dortmunds spillerbus 11. april blev ramt af en voldsom eksplosion, inden tyskerne skulle spille kvartfinale i Champions League mod Monaco.

I alt tre sprængladninger, der var skjult i en hæk, blev udløst i nærheden af bussen, da den var på vej til stadion. To personer blev såret - deriblandt den spanske spiller Marc Bartra.

Om bord på bussen var også Dortmund-spilleren Nuri Sahin. Den tyrkiske midtbanespiller er naturligvis stadig meget berørt af situationen. Det kan man læse i Sahins meget personlige og rørende beretning om bombeangrebet.

- Busturen fra hotellet til Westfalen i Dortmund tager kun få minutter. Lige nok til at få en hurtig snak med sidekammeraten. Jeg sad ved siden af Marcel (Schmelzer, red.), og jeg kan huske, han bad mig om at række ham en flaske vand. Jeg rakte ud efter vandflasken og BANG! En eksplosion ved vores vindue, skriver Nuri Sahin på theplayerstribune.com og fortsætter:

- Så begyndte tingene at ske i slow motion ... Jeg tænkte på hele mit liv. Jeg tænkte på at dø, men også på at leve. Jeg tænkte på hele min familie, og jeg så min femårige søn, min etårige datter og min kone. Jeg kunne mærke, de var hos mig.

- Så kom jeg til mig selv, og situationen gik op for mig. Jeg vendte mig og så min holdkammerat Marc Bartra. Hans arm blødte voldsomt, og jeg så ind i hans øjne. Jeg glemmer aldrig hans øjne. De var mørke og rædselsslagne. Jeg så nogle gutter begyndte at rejse sig, men jeg skreg så højt, jeg kunne: 'Bliv nede og kom væk fra vinduerne', skriver Nuri Sahin i sin beretning, der kan læses i sin fulde længde på The Players Tribune.

Artiklen fortsætter under tv-klippet.

Nuri Sahin fortæller videre, hvordan han beordrede buschaufføren til at fortsætte, indtil man var sikker på, der ikke var tale om et angreb af en sådan art, at bevæbnede mænd gik om bord på bussen for at dræbe alle.

Da Dortmund-spillerne var i sikkerhed, kontaktede Sahin sin familie for at fortælle, hvad der var sket. Herefter fik den tidligere Real Madrid-spiller stukket en telefon i hånden, og han glemmer aldrig sekunderne derefter:

- Det var Marcs kone i telefonen. Jeg var den eneste spiller ud over Marc, der talte spansk, så jeg skulle fortælle hende, hvad der var sket - eller i det mindste prøve at forklare det.

- Jeg fortalte hende, at Marc var på vej til hospitalet, og jeg vidste ikke, hvor slemt det stod til med ham. Jeg kunne høre hende græde. Jeg kommer aldrig til at glemme den lyd, så længe jeg lever. Aldrig. Jeg ville ikke ønske den følelse for min værste fjende, skriver Nuri Sahin.

Marc Bartra slap fra angrebet med en brækket knogle i hånden.

Tysk politi har anholdt en person i sagen, og ifølge avisen Die Welt er det noget så banalt som pengemangel, der sandsynligvis ligger bag handlingen:

Avis: Politi anholder aktiespekulant for Dortmund-angreb

Læs mange flere reaktioner og historier om bombeangrebet på Dortmund-bussen herunder:

Dortmund-spiller hårdt ramt efter busangreb: Jeg kan ikke sove om natten

En uge efter angrebet: Derfor blev Dortmunds spillerbus tilbageholdt  

Ny rapport: Islamister stod næppe bag bombe-angreb på spillerbus

Dortmund-stjernen blev ramt i bus-angreb: Længste minutter i mit liv

Dortmund-forsvarer opereret efter busangreb: Længere pause venter

FAKTA DORTMUND