Støttede krigshandlinger: Nu er han fritstillet

Det får konsekvenser for Cenk Sahin, at han på Instagram viste sympati for tyrkisk militæroffensiv

Cenk Sahins Instagram-støtte til Tyrkiets angreb i det nordlige Syrien er en del af en kompleks krise, men hvad går krisen egentlig ud på? Lektor Mogens Pelt forklarer.

Tyrkiske Cenk Sahin er blevet fritstillet af sin tyske klub FC St. Pauli, efter han på sin Instagram-profil støttede tyrkisk militærs krigshandlinger mod kurdiske styrker i Syrien.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

- Efter flere diskussioner med fans, medlemmer og venner med tyrkiske rødder, er vi blevet klar over, at vi ikke kan og skal dømme efter forskellige kulturelle opfattelser og holdninger.

- Vi er uden diskussion imod krigslignende handlinger, da disse strider fundamentalt imod organisationens værdier, skriver FC St. Pauli på baggrund af et Instagram-opslag, hvor Sahin udviste sympati og støtte for militærets aktion.

Cenk Sahin har med al sandsynlighed spillet sin sidste kamp for St. Pauli. Foto: MORRIS MAC MATZEN/Ritzau Scanpix
Cenk Sahin har med al sandsynlighed spillet sin sidste kamp for St. Pauli. Foto: MORRIS MAC MATZEN/Ritzau Scanpix
 

På hjemmesiden fremgår det også, at Cenk Sahins kontrakt ikke er ophævet, men at han er fritaget for kamp og træning - og at han frit kan skifte til andre klubber.

Det har Sahins tidligere klub Istanbul Basaksehir tilsyneladende registreret, for i et opslag på Twitter opfordrer de Cenk Sahin til at komme hjem.

Artiklen fortsætter under tweetet..

I forbindelse med Tyrkiets sejr over Albanien fredag optrådte flere tyrkiske spillere med en militærsalut - med tydelig henvisning til tyrkisk militærs offensiv i det nordøstlige Syrien. Det har efterfølgende fået UEFA til at se nærmere på sagen, fordi man ikke tolererer referencer til politik i forbindelse med kampene.

Cenk Sahin har efterfølgende fjernet opslaget fra sin Instagram-profil.

De tyrkiske landsholdsspilleres fejring af sejrsmålet var ikke til at tage fejl af. Foto: HUSEYIN ALDEMIR/Ritzau Scanpix
De tyrkiske landsholdsspilleres fejring af sejrsmålet var ikke til at tage fejl af. Foto: HUSEYIN ALDEMIR/Ritzau Scanpix

Se også: Landsholdet rystet efter grusomt bedrageri: - Helt forfærdeligt

Se også: Reagerer på militærhonnør: - Mulig provokation

Sport og Spil Superligaen Indefra: Afvist af træner-favoritten

97 kommentarer
Vis kommentarer