Stor stjerne i overraskende skifte: Nu er krise vendt til kæmpe succes

Mario Gómez har været flyvende siden tilbagekomsten til Stuttgart, og med fem mål i de seneste fem Bundesliga-kampe er han pludselig i spil til VM

Mario Gómez viste målnæse for Stuttgart. Foto: All Over Press/pixathlon/REX
Mario Gómez viste målnæse for Stuttgart. Foto: All Over Press/pixathlon/REX
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Tysk fodbold

I Stuttgart måbede de ganske meget, da der i december pludselig opstod en gylden mulighed. 

Den 32-årige tyske landsholdsspiller Mario Gómez ønskede at komme tilbage, hvor det hele startede. Angriberen havde besluttet sig for at forlade Wolfsburg for at vende hjem til Stuttgart.

- Nogle gange tilbyder fodboldverdenen dig chancer, som du aldrig troede ville have været mulige, sagde Stuttgarts sportsdirektør, Michael Reschke.

Men den var god nok. Gómez skrev i sidste måned af 2017 under på en kontrakt med klubben, han var med til at vinde mesterskabet med i 2007.

Han vinkede farvel til Wolfsburg, hvor han selv var gået i stå. Efter flotte solo-bedrifter i forrige sæson var det kun blevet til et enkelt mål i 12 Bundesliga-kampe i den nuværende.

Nu er situationen en helt anden.

Gómez har været i forrygende form siden tilbagekomsten til Stuttgart, der takket være seks mål af angriberen siden vinterpausen pludselig har vendt en kæmpe nedtur til sejre på stribe og nu kan tillade sig at sigte efter europæiske placeringer.

Alene i de seneste fem kampe er det blevet til fem scoringer for den tidligere Bayern-bomber. I fredags nettede angriberen begge gange, da Stuttgart slog Freiburg med 2-1 og dermed kom op på 8. pladsen.

Siden begyndelsen af februar har man været fremragende og hentet 17 point ud af 21 mulige.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Tyskeren nettede dobbelt. Foto: imago/Sportfoto Rudel/ All Over Press
Tyskeren nettede dobbelt. Foto: imago/Sportfoto Rudel/ All Over Press

Banens bedste
Den tidligere Bundesliga-spiller og nuværende ekspert Bjarne Goldbæk kommenterede selv kampen og var imponeret over Mario Gómez' åbning på weekenden.

- Han har fået en opblomstring i Stuttgart. Men allerede sidste år var han jo Wolfsburgs livline, da de reddede sig i ligaen. Mod Freiburg var han banens bedste, siger Goldbæk til Ekstra Bladet.

I fredagens kamp formåede angriberen endda at stråle foran landstræner Joachim Löw, der så med fra tribunen efter at have udtaget Gómez til de kommende landskampe mod Spanien og Brasilien.

Ifølge Bjarne Goldbæk står Gómez med gode chancer for at sikre sig en plads i VM-truppen, og det spiller også en væsentlig rolle i den aktuelle optur..

- Det slipper jo nok nogle kræfter fri hos ham. Det er en meget flot karriere, han har haft, og det ville være fint med et VM som afrunding på den, siger han.

Og det er nok kun i den nationale trøje, at Gómez for mulighed for at prøve sig af uden for Tysklands grænser i år. For selv om Stuttgart er inde i en fornem stime, tror Goldbæk ikke på, at de når at kravle helt op i de fineste selskab.

- Stuttgart spiller jo egentlig dårligere fodbold nu, end de gjorde under Hannes Wolff (tidligere Stuttgart-træner, der blev fyret i januar, red.), siger Goldbæk.

- Men de har bare været effektive og nydt godt af, at de har momentum lige nu. Men heldet har også været på deres side, og fredag kommer sejren altså over et ekstremt dårligt Freiburg-hold, lyder det fra eksperten.

Stuttgart har chance for at tage endnu et hop op i tabellen, når Bundesligaen vender tilbage efter landskamppausen. 31. marts møder man den kriseramte bundprop HSV på hjemmebane.

Serie A-stjerne i forrygende one-man-show: Denne dag glemmer han ikke

Nu rabler det: Vil bruge 97 milliarder på VM

Stjernen har begravet tre venner: Det må stoppe nu

Peter bombede Danmark til tops: Jeg blev Jesus-fikseret

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+