Stor triumf: Kult-klub skaber sensationen

Union Berlin er for første gang klar til Tysklands bedste række, mens storklubben Stuttgart rykker ned.

Union Berlin leverede sensationen. Foto: Ritzau Scanpix
Union Berlin leverede sensationen. Foto: Ritzau Scanpix

For første gang i klubbens historie skal Union Berlin spille i Tysklands bedste fodboldrække, Bundesligaen.

Det står klart, efter at Union besejrede storklubben Stuttgart på reglen om udebanemål efter to playoffkampe. Det betyder, at de to klubber bytter plads, og at Stuttgart må en tur ned på anden klasse.

Mandagens returkamp i Berlin blev mere nervøs end velspillet og sluttede uden scoringer.

Efter 2-2 i den første kamp i Stuttgart vidste Union-spillerne, at de ville rykke op, hvis de "blot" kunne holde målet rent i returkampen.

Træner Urs Fischer bliver overdænget med øl. Foto: Ritzau Scanpix
Træner Urs Fischer bliver overdænget med øl. Foto: Ritzau Scanpix
 

Men efter mindre end ti minutter var det tæt på at gå galt for hjemmeholdet, der havde den danske målmand Jakob Busk blandt reserverne.

Stuttgarts Dennis Aogo hamrede bolden i mål direkte på frispark, men efter at have genset situationen på video underkendte dommeren målet, fordi en Stuttgart-spiller i offsideposition havde spærret målmandens udsyn.

Stuttgart var det klart bedste hold før pausen, hvor hjemmeholdet ikke var i stand til at skabe noget som helst frem ad banen.

Det ændrede sig imidlertid i anden halvleg i takt med, at de desperate gæster efterlod større og større huller i defensiven.

Union Berlin traf stolpen to gange inden for få minutter midt i halvlegen, og slutminutterne blev præget af stor nervøsitet.

Da dommeren efter fem minutters tillægstid endelig fløjtede af, stormede tilhængerne ind på banen i jubel.

Union Berlin-fansene invaderede banen efter kampen for at fejre oprykningen. Foto: Ritzau Scanpix
Union Berlin-fansene invaderede banen efter kampen for at fejre oprykningen. Foto: Ritzau Scanpix
 

Klubben fra Berlin-forstaden Köpenick har kultstatus i Tyskland på grund af sit intime stadion og den fanatiske atmosfære til kampene.

Før Berlin-murens fald spillede Union i den østtyske liga. Efter den tyske genforening har klubben indtil nu befundet sig i de sekundære rækker og var en enkelt sæson helt nede på fjerde niveau i ligahierarkiet.

Union Berlin bliver den femte klub fra den tyske hovedstad, der skal forsøge sig i den bedste række, hvor kun Hertha Berlin formået at bide sig fast.

Tasmania Berlin og Blau-Weiss 90 Berlin fik begge kun en enkelt sæson, mens Tennis Borussia Berlin spillede to sæsoner i den bedste række midt 1970'erne.

Anwar El-Ghazi gav Aston Villa en god start med sin scoring til 1-0. Foto: Tony O'Brien/Reuters/Ritzau Scanpix Championship Milliard-gevinst! Scorer kassen efter stort drama

DBU's formand vil ikke forholde sig ti l de planer, der er afsløret omkring fremtidens Champions League. Foto: Lars Poulsen Sport DBU-formand lurepasser: - Jeg vil ikke forholde mig til det

AGF - Jeg er den bedste målmand i Superligaen

11 kommentarer
Vis kommentarer