Superliga-træners søn solgt til topklub

David Nielsens kun 15-årige søn Noah Emmanuel Jean Holm er blevet solgt fra norske Strømsgodset til tyske RB Leipzig

David Nielsens søn Noah Emmanuel Jean Holm (th.) har netop skrevet kontrakt med den tyske topklub RB Leipzig. Her ses Lyngby-trænerens søn i selskab med Strømsgodsets sportschef Jostein Flo. Foto: Godset Media
David Nielsens søn Noah Emmanuel Jean Holm (th.) har netop skrevet kontrakt med den tyske topklub RB Leipzig. Her ses Lyngby-trænerens søn i selskab med Strømsgodsets sportschef Jostein Flo. Foto: Godset Media

David Nielsens  gode angriber-gen er gået i arv og folder sig nu  ud i en endnu bedre udgave...

Den 40-årige Lyngby-træner var som teenager et af dansk fodbold allerstørste talenter, men han bliver nu overgået af sin egen søn Noah Emmanuel Jean Holm.

Han er bare 15 år og er lige blevet solgt til den tyske topklub RB Leipzig. Nielsen Junior har bombet mål ind for den norske klub Strømsgodsets U16-hold og blev i sommer den yngste Strømsgodset-spiller nogensinde, der fik en profkontrakt.

Talentet var dog så stort og åbenlyst, at nordmændene godt vidste, at de ikke ville kunne holde på Noah Emmanuel Jean Holm ret længe, og mange europæiske storklubber har ifølge Ekstra Bladets oplysninger været ude efter ham.

Der var bl.a. et konkret tilbud fra en stor engelsk Premier League-klub, men valget faldt på RB Leipzig, hvor unge Noah bliver klubkammerat med Yussuf Poulsen.

Allerede tilbage i november dukkede de første historier om den unge angriber og den tyske topklub op, men først nu er der kommet underskrifter på en aftale.

Strømsgodset bekræftede tirsdag aften på sin hjemmeside salget til den tyske klub, og det var en stolt David Nielsen, som Ekstra Bladet talte med kort efter offentliggørelsen:

- Det er det klart bedste valg for ham, men han har ikke brug for en far, der udtaler sig i øst og vest om hans karriere. Han klarer det fint uden.

David Nielens søn Noah viste tidligt sit fodboldtalent frem. Her er han på arbejde med sin far i AaB tilbage i 2004. Foto: Erik Kragh
David Nielens søn Noah viste tidligt sit fodboldtalent frem. Her er han på arbejde med sin far i AaB tilbage i 2004. Foto: Erik Kragh

Selv om han ikke har behov for at sige så meget, har David Nielsen naturligvis været dybt engageret i sønnens karriere, og valget af den tyske topklub skal også ses i det lys.

Der var mange flere penge at hente i f.eks. England, men RB Leipzig er kendt for sit fokus på at udvikle talenter og samtidig sørge for, at det unge menneske bag fodboldspilleren ikke bliver glemt.

Ydermere har klubben, der bestemt ikke er blandt de mest populære blandt tyske fodboldfans, bevist, at den ikke er bange for at bruge unge spillere.

Bundesligaens nummer to stiller ofte med rækkens yngste hold, så perspektiverne for David Nielsens søn virker noget bedre der end så mange andre steder, hvor han meget nemt kunne være blevet én i mængden.

What a year 2016 was but whats in store is Much bigger... Happy New year everyone

Et billede slået op af Noah Emmanuel Jean Holm (@_nj86) den

Selv om Noah Emmanuel Jean Holm har danske forældre, spiller han for Norge. Han kom til Norge allerede som syv-årig, da David Nielsens i karrierens efterår tog til Tippeligaen.

Han har dermed boet over halvdelen af sit liv i Norge og også fået norsk statsborgerskab. Det glæder de sig over i det norske fodboldforbund, og angriberen har allerede scoret to gange i tre U15-landskampe for 'sit andet hjemland'.

På trods af sin unge alder er den kommende Leipzig-spiller allerede en stor gut, og kombineret med hurtighed, et godt hoved og fine afslutningsevner gør det ham til en ganske komplet angriber med et stort potentiale.

David Nielsens søn gør nu sin skole færdig i Drammen, inden han efter sommerferien starter i den tyske klub, hvor han i første omgang kommer til at spille på U17-holdet.

Selv om han i øjeblikket repræsenterer Norge på ungdomsplan, så har han stadig mulighed for at skifte land og i stedet trække i den rød-hvide danske trøje.

Dortmund-tilskuerne er langt fra de eneste, som HADER RB Leipzig i tysk fodbold. Foto: All Over Press Tysk fodbold - 7. feb. 2017 - kl. 12:08 Chokeret ekspert: Derfor er hadet mod RB Leipzig SÅ voldsomt

Man behøver ikke være særligt skrap til hverken tysk eller engelsk for at se, at budskaberne er negative...(Foto: All Over Press) Tysk fodbold - 7. feb. 2017 - kl. 09:02 Rystet politi indrømmer: Har aldrig oplevet så meget had

18 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere