Tiden er ved at rinde ud: Men mirakel-klub lever lidt endnu

Hamburger Sport-Verein har kniven for struben i den tyske Bundesliga, og presset var maksimalt inden kampen mod Wolfsburg på udebane. Alligevel formåede bundholdet at vinde med 1-3

Hamburger SV's signaturur kan have tikket for sidste gang efter denne sæson. En sejr over Wolfsburg gør dog, at klubben lever endnu i Bundesligaen. Foto: All Over Press
Hamburger SV's signaturur kan have tikket for sidste gang efter denne sæson. En sejr over Wolfsburg gør dog, at klubben lever endnu i Bundesligaen. Foto: All Over Press

En mørk sky har været over Hamburger SV i denne sæson. Den nordtyske klub havde inden lørdagens opgør mod Wolfsburg hele fem point op til Mainz 05 på den gode side af stregen med ni point at spille om.

Det blev dog lørdag til en tiltrængt sejr på 1-3, og dermed lever det spinkle håb om overlevelse endnu for den legendariske traditionsklub, der i de seneste sæsoner konstant har kæmpet for overlevelse.

Nordtyskernes to første mål blev sat ind af Bobby Shou Wood og Lewis Holtby, mens Josip Brekalo fik reduceret for hjemmeholdet, inden Gian-Luca Waldschmidt lukkede ballet for nordtyskerne.

Hamburger SV har været i den tyske Bundesliga siden ligaens begyndelse i 1963, og det er længst af alle hold i den tyske liga. Som symbol på dette har klubben et ur, der viser, hvor længe de har været i Bundesligaen.

De sidste sekunder kan dog være slået på det legendariske ur i Hamburger SV, da det ser sværere ud end nogensinde før. Det har også tidligere fået diverse fans til at gå på barrikaderne for at protestere mod de dårlige resultater.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hamburger SV lever endnu efter en sejr over Wolfsburg i Bundesligaen. Foto: AP
Hamburger SV lever endnu efter en sejr over Wolfsburg i Bundesligaen. Foto: AP
 

Ryggen mod muren trods sejr
Hamburger SV havde deres storhedstid i 1970'erne og 1980'erne, hvor nordtyskerne vandt mesterskaber på stribe. De sidste fem sæsoner har klubben dog rodet rundt i bunden af rækken det meste af tiden, og den hårde skæbne har taget hårdt på blandt andet klubbens fans.

I de sidste to kampe skal Hamburger SV møde Eintracht Frankfurt på fremmed græs og Gladbach på hjemmebane. På trods af sejren har Christian Titzs tropper stadig ryggen mod muren.

I skrivende stund har Hamburger SV to point op til Mainz 05 og Wolfsburg på den rigtige side af stregen.

Mainz har dog spillet en kamp mindre end Hamburger SV, og en sejr til Mainz kan næsten få det legendariske ur til at gå i stå.

Wolfsburg har Leipzig på udebane og FC Köln på hjemmebane. Hamburger SVs skæbne bliver afgjort 12. maj, men måske før, hvis nordtyskerne dummer sig i de to sidste kampe.

Hamburger SV hænger dog stadig i det spinkle Bundesliga-håb med det yderste af neglene med deres tredje sejr i april måned.

FC Köln og Frederik Sørensen er til gengæld endegyldigt færdig i Bundesligaen efter et 2-3-nederlag ude til Freiburg. Jannik Vestergaard og Borussia Mönchengladbach spillede 1-1 mod Schalke 04 på udebane.

Van der Vaart på bænken igen og igen og igen. Foto: Ernst van Norde 1. division - 28. apr. 2018 - kl. 11:48 Superligaens dyreste flop nogensinde afslører: Jeg vil fortsætte i Danmark

Se også: Skadet stjernemålmand regner med VM

1 kommentar
Vis kommentarer