Tidligere Brøndby-profil skifter til storklub

Lukas Hradecky, der i seks et halvt år spillede i Superligaen, skifter fra Frankfurt til Leverkusen.

Lukas Hradecky var en stor profil i Brøndby, inden Eintracht Frankfurt snuppede ham i 2015. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Lukas Hradecky var en stor profil i Brøndby, inden Eintracht Frankfurt snuppede ham i 2015. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Onsdag blev det en realitet, at den finske fodboldmålmand Lukas Hradecky skifter fra Eintracht Frankfurt til Bayer Leverkusen i Bundesligaen.

Den tidligere Esbjerg- og Brøndby-målmand, der havde kontraktudløb i Frankfurt efter sæsonen, har fået en femårig kontrakt med Leverkusen, meddeler klubben på sin hjemmeside.

- Lukas Hradecky er en fremragende målmand i Bundesligaen, der som landsholdsmålmand også råder over stor international erfaring.

- Hos Frankfurt var han blandt de absolut toneangivende spillere, siger Leverkusens sportsdirektør, Rudi Völler.

Leverkusen råder i forvejen over Bernd Leno, den tyske landsholdsreserve på målmandsposten, men han er ombejlet af andre klubber.

28-årige Lukas Hradecky var lørdag i sidste uge med til at levere en overraskelse i den tyske pokalfinale, hvor Frankfurt slog Bayern Münchens tyske mestre 3-1.

Frankfurt sluttede på ottendepladsen i Bundesligaen, mens Leverkusen endte som nummer fem.

Det har i et stykke tid været kendt, at Lukas Hradecky ikke ville forlænge sin kontrakt med Frankfurt, hvor han har været i tre år.

Forinden spillede han to år i Brøndby, og inden da havde han tilbragt fire et halvt år hos Esbjerg, hvor han blandt andet var med til at vinde den danske pokalfinale i 2013.

Lukas Hradecky bliver i Frankfurt afløst af Brøndbys Frederik Rønnow, og det er faktisk tredje gang, at det sker.

Frederik Rønnow blev i 2013 lejet ud fra AC Horsens til Esbjerg, da Lukas Hradecky skiftede til Brøndby.

Og da den finske landsholdsmålmand to år senere tog til Frankfurt, skiftede Frederik Rønnow til Brøndby.

Lukas Hradeckys præstationer har sikret ham en kontrakt med storklubben Bayer Leverkusen. Foto: AP
Lukas Hradeckys præstationer har sikret ham en kontrakt med storklubben Bayer Leverkusen. Foto: AP
 

Mensah måtte udskiftes mod AaB. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix. Brøndby Hårdt slag midt i sølvskuffelse: Brøndby-joker foran lang skadespause

Romas midtbanespiller Radja Nainggolan i semifinalen mod Liverpool på stadion i Rom. Foto: AP Intl. fodbold Stjernen ikke udtaget til VM: Nu raser hele landet

Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix. Sport og Spil Derfor gik det galt for Brøndby

19 kommentarer
Vis kommentarer