To års fængsel for brutal fodbold-vold

En Schalke-tilhænger blev tirsdag idømt to års fængsel for et voldeligt overfald på en Manchester City-fan

Efter tre års venten faldt der tirsdag dom i en sag mod en Schalke-fan, der nu skal to år i fængsel. Foto: Ralf Ibing/dpa/AP/Ritzau Scanpix
Efter tre års venten faldt der tirsdag dom i en sag mod en Schalke-fan, der nu skal to år i fængsel. Foto: Ralf Ibing/dpa/AP/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

To år i fængsel. Det er, hvad der venter en tilhænger af den tyske storklub Schalke 04.

Den 33-årige tysker modtog nemlig tirsdag lige netop den straf for et voldeligt overfald, han gennemførte for tre år siden til en Champions League-kamp mellem Schalke og Manchester City.

Der tæskede han en engelsk fan så voldsomt, at denne måtte hasteopereres for flere skader i hovedet og lægges i koma i flere uger.

Overfaldet fandt sted ved en bod på Veltins-Arena, hvor den tyske mand også uddelte tæsk til britens far, søn og datter, der var med i Tyskland.

Det hele blev optaget af overvågningskameraer, og der var derfor ikke det store at diskutere omkring dommen, og den tyske mand havde da også undervejs erkendt sig skyldig.

Anklageren gik dog i første omgang efter at få gerningsmanden dømt for mordforsøg, men erklærede sig tilfreds med dommen.

Yderligere tre tyske mænd fik også domme for medvirken. To fik en betingede domme på henholdsvis otte og seks måneders fængsel, mens den sidste, der som den eneste ikke havde deltaget aktivt i slagsmålet, fik en bøde på 13.400 kroner.

Anklageren oplyste i retten i Essen, at den 35-årige engelske mand trods sine voldsomme skader nu tre år efter har det bedre. Han var indkaldt som vidne i retten, men valgte ikke at dukke op.

Den engelske fan er desuden blevet tilkendt en erstatning fra overfaldsmanden på 260.000 kroner, som overfaldsmanden har accepteret.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Ekstra Bladet har lanceret en podcast om det skandaleombruste VM 2022 i Qatar. Du kan høre første afsnit her:

Mere fra Ekstra Bladet+

Qatar er et diktatur, styret af emiren og et præsteskab med rod i shariaen

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind