Tøffe jubler: - Foregangsmænd

- Man må jo sige, at Bundesligaen er en af de bedste ligaer i verden, mener Ekstra Bladets fodboldekspert, Stig Tøfting

Ekstra Bladets fodboldekspert, Stig Tøfting, glæder sig til at se blandt andet Thomas Delaney i aktion igen. Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
Ekstra Bladets fodboldekspert, Stig Tøfting, glæder sig til at se blandt andet Thomas Delaney i aktion igen. Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold

Du kan købe adgang til at se færøsk fodbold lige her

Ventetiden er forbi!

Lørdag klokken 15.30 går det atter løs i den tyske Bundesliga. Dermed er der igen topfodbold i kalenderen efter en lang periode uden finurlige driblinger og lækre mål.

Ekstra Bladets fodboldekspert, Stig Tøfting, glæder sig ligesom de fleste andre fodboldfans til, at bolden ruller igen i Bundesligaen. Han peger især på et par ting, som vi skal glæde os ekstra meget til, når der fløjtes op i det tyske.

- Det er jo fedt for alle os, der elsker fodbold. Jeg glæder mig til, at vi igen får fodbold at se af en vis kaliber. Der må man sige, at Bundesligaen er en af de bedste ligaer i verden. Det kan vi jo også se på Champions League og Europa League, hvor de stadig har hold helt med fremme, så det er jo bare fedt, siger Stig Tøfting.

Seværdig fodbold
Der er i særdeleshed måden, hvorpå der bliver spillet fodbold i Tyskland, som Stig Tøftings hjerte hamrer for. Han nåede selv at optræde seks år i tysk fodbold, hvor han tørnede ud for den traditionsrige tyske storklub Hamburger SV samt MSV Duisburg.

Den tidligere danske landsholdsspiller mener derfor, at vi har fodbold i den højeste klasse i vente.

- Fodbolden, der spilles i Tyskland, er jo seværdig. De spiller frem ad banen og frem over isen. Det handler ikke så meget om at stå og pakke sig, og ydermere med Bundesligaen betyder det for mig kolossalt meget, at jeg selv har spillet i Tyskland i seks år. Det er jo mit andet hjemland, så jeg har jo altid fulgt med, efter jeg stoppede i Hamburger og Duisburg, siger 'Plæneklipperen'.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Stig Tøfting får selv fornøjelsen af at kommentere kampen mellem RB Leipzig og Freiburg lørdag eftermiddag. På billedet her ses han ved fejringen af sin 50-års fødselsdag sidste år. Foto: Claus Bonnerup
Stig Tøfting får selv fornøjelsen af at kommentere kampen mellem RB Leipzig og Freiburg lørdag eftermiddag. På billedet her ses han ved fejringen af sin 50-års fødselsdag sidste år. Foto: Claus Bonnerup

De er favoritten
Det store spørgsmål efter coronapandemien er nu, hvem der i sidste ende løber med guldet og kan løfte det prestigefyldte trofæ i Bundesligaen. Stig Tøfting har dog en klar favorit, som, han mener, er lige et skridt foran de øvrige tophold i ligaen.

- Bayern München er jo storfavoritter nu, efter de har fået indhentet de point, de var bagud. Nu fører de med fire point, og de har klart den bedste trup. De har trænet stort set hele tiden under pausen, så jeg tænker ikke, at de kommer svækket ud til det her.

- Det eneste, der bliver sat spørgsmålstegn ved, er, hvad det gør ved holdene, at der ikke er tilskuere til kampene. Betyder det, at vi kommer til at se en lavere intensitet, end vi er vant til? Tilskuerne skal vi jo ikke underkende, og vi ved jo allesammen, hvad de skaber af stemning.

Hold øje med danskerne
Den kvikke fodboldfan har måske allerede lagt mærke til danskerne, der render rundt i det tyske. Ikke desto mindre mener Stig Tøfting alligevel, at en del af Bundesligaens værdi kan findes i de mange danske spillere, der optræder i den bedste tyske række.

- Thomas Delaney i Dortmund, Yussuf Poulsen i Leipzig, og så har vi jo både Robert Skov og Jacob Bruun Larsen i Hoffenheim.

- Så er der også en masse spillere, som har optrådt i den danske Superliga. Her tænker jeg eksempelvis på Oscar Wendt i Gladbach og Ludwig Augustinsson i Werder Bremen, så der er jo nogle, vi kender fra den danske liga. Og så er der også verdensklasse-spillere i Bayern München og i og for sig også i Dortmund. Det kan vi vist ikke komme udenom.

Danskere i Bundesligaen:

Thomas Delaney, Borussia Dortmund

Yussuf Poulsen, RB Leipzig

Robert Skov, TSG 1899 Hoffenheim

Jacob Bruun Larsen, TSG 1899 Hoffenheim

Frederik Rønnow, Eintracht Frankfurt

Mathias 'Zanka' Jørgensen, Fortuna Düsseldorf

Marcus Ingvartsen, Union Berlin

Jakob Busk, Union Berlin

Øvrige danskere i tysk fodbold:

Asger Sørensen, FC Nürnberg

Simon Makienok, Dynamo Dresden

Brian Hamalainen, Dynamo Dresden

Andreas Albers, Jahn Regensburg

Martin Hansen, Hannover 96

Bjørn Paulsen, FC Ingolstadt 04

Nikolas Nartey, Hansa Rostock

Rasmus Thellufsen, Hansa Rostock

Tyskerne er foregangsmænd
Til sidst glæder Stig Tøfting sig over, at det er netop Tyskland, der som det første af de store lande har åbnet op for topfodbold. Og det er der en god grund til.

- Jeg glæder mig bare over, at det her er kommet i gang igen, og det er jo fantastisk, at det er tyskerne, der er foregangsmænd. For tingene skal være i orden osv. Nu har jeg boet der i seks år, og jeg ved, at tingene bliver planlagt til punkt og prikke. Det er fantastisk at se, at de er foregangsmænd, lyder det fra Ekstra Bladets fodboldekspert.

Du kan selvfølgelig følge med på eb.dk lørdag klokken 15.00, når vi live-dækker genåbningsrunden i Bundesligaen.

Du kan se Bundesliga på TV3 Sport og Viaplay.

Programmet for åbningsrunden i Bundesligaen:

Lørdag 15.30: Dortmund - Schalke 04

Lørdag 15.30: Hoffenheim - Hertha Berlin

Lørdag 15.30: RB Leipzig - Freiburg

Lørdag 15.30: Fortuna Düsseldorf - SC Paderborn 07

Lørdag 15.30: Augsburg - VfL Wolfsburg

Lørdag 18.30: Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach

Søndag 15.30: FC Köln - Mainz 05

Søndag. 18.00: Union Berlin - Bayern München

Mandag 20.30: Werder Bremen - Bayer Leverkusen

Gylden chance for Delaney

Det' for dumt: I karantæne for tandpasta-køb

Officielt! Bundesligaen begynder i næste uge

Danskerklub smidt i coronakarantæne

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind