TV: Glem Pirlo, Messi og Ronaldo - her er Europas frisparks-stjerne

Bayer Leverkusens 21-årige Hakan Calhanoglu har imponeret stort i denne sæson - og især på frispark viser tyrkeren sin exceptionelle kvalitet

Siden brasilianske Juninho og David Beckham stillede støvlerne på hylden i henholdsvis 2013 og 2014, har det ikke været helt så tydeligt, hvem der kan kalde sig den bedste frisparksskytte på den europæiske fodboldscene.

Andrea Pirlo, Cristiano Ronaldo og Lionel Messi er gode bud på fantastiske skyttere - og danske Christian Eriksen er efterhånden også blevet ganske habil på frispark - men de tre superstjerner og danskeren får dog stor konkurrence fra en 21-årig tyrker.

Bayer Leverkusens playmaker Hakan Calhanoglu har været en stor profil for Bundesliga-mandskabet denne sæson siden sit skifte fra HSV i sommer. Og midtbanespilleren er efterhånden - trods sin unge alder - allerede blevet kendt for én bestemt ting: Sine fantastiske frispark.

Calhanoglu har siden sidste sæson scoret otte mål direkte på frispark - både for HSV og Leverkusen - og i denne sæson er det allerede blevet til fem frisparksscoringer i alle turneringer fra tyrkerens side.

Bayer-spilleren scorede sit første frispark denne sæson mod FC København i Champions League-kvalifikationen - hvor han dog var heldig med, at den ramte en FCK'er i muren.

Siden da har han garnet på standardsituationer mod Werder Bremen, Schalke 04, FC Köln og senest mod Kaiserslautern i DFB Pokalen tirsdag aften, da han sendte sit hold videre til kvartfinalen i den forlængede spilletid.

Leverkusen-profilen forsikrer, at det er hårdt arbejde, der har ført til, at de fleste målmand nu frygter at stå over for ham i en frisparkssituation.

- Jeg ved ærligt talt ikke, hvor mange frispark jeg sparker til træning, men det er rigtig mange. Jeg sørger altid for at øve, så jeg ikke mister mit touch på bolden. Når jeg så scorer et fantastisk frisparksmål i en kamp, er det min belønning for det hårde arbejde, sagde Calhanoglu ifølge Eurosport.

Du kan se Calhanoglus seneste frisparksperle mod Kaiserslautern lige her:

2 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere