Tysk legende kritiserer stjerner: - Hvor dum kan man være?

Stefan Effenberg finder det usmageligt, at fodboldstjerner blærer sig med luksus, mens de fleste kæmper med at få økonomien til at løbe rundt

Hård kritik fra Effenberg. Foto: Ina Fassbender
Hård kritik fra Effenberg. Foto: Ina Fassbender
Følg Fodbold

Du kan købe adgang til at se færøsk fodbold lige her

Coronakrisen har vendt op og ned på langt de fleste menneskers liv de seneste par måneder.

Den kendsgerning tager den tidligere Bayern München-stjerne Stefan Effenberg under kærlig behandling i en kronik til mediet t-online, hvor der bliver skudt med spredehagl efter stjernerne i fodboldverdenen.

Han kritiserer dem for at blære sig med deres luksuriøse livsstile, mens andre må spinke og spare.

- Folk bekymrer sig om deres fremtid, alt imens fodboldspillere bare lægger billeder op fra deres private jetfly. Jeg tænker bare: Hvor dum kan man være?, spørger den tyske legende i kronikken.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Effenberg har gjort kort karriere som træner, da det blev til et halvt års tid i Paderborn, før han blev fyret. Nu er han sportsdirektør i KFC Uerdingen. Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
Effenberg har gjort kort karriere som træner, da det blev til et halvt års tid i Paderborn, før han blev fyret. Nu er han sportsdirektør i KFC Uerdingen. Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
 

Vis mere respekt
51-årige Effenberg lægger op til, at stjernerne skal ændre deres adfærd og udvise mere respekt for andre.

- I disse coronatider skal fodboldspillere vise mere ydmyghed og følsomhed. Jeg synes, klubberne skal agere mere drastisk - og sparke spillerne ud. Og gøre det til klausuler i spillerkontrakter, så de ikke praler mere, tilføjer han.

Han nævner ingen navne i sin kronik, men flere af de store fodboldspillere har da været flinke til at fodre de sociale billeder med lir fra privaten. Herunder ses Robert Lewandowski og Jadon Sanchos slæder.

Artiklen fortsætter under opslagene ...

Stefan Effenberg har haft en glorværdig karriere som spiller. Særlig under sine to ophold i Bayern München gjorde tyskeren sig bemærket, da han var en afgørende del af holdet omkring årtusindeskiftet.

Han var med, da Bayern led det smertelige nederlag til Manchester United i Champions League-finalen i 1999, men også da det lykkedes at løfte pokalen med de store øre to år senere mod Valencia.

Tyskeren blev så stor i klubben, at dens fans stemte ham ind blandt de 11 bedste Bayern-spillere nogensinde efter sit sidste ophold der.

Netop Bayern München kan i denne weekend se frem til at skulle i aktion igen, når Bundesligaen som den første af de store fodboldturneringer sparkes i gang igen.

Premier League-stjernens kæreste: 'Skrækkelig oplevelse'

 

'Det her kan skabe nye profiler'

Ydmyget i CL-finalen: Nu bliver han latterliggjort af legenden

Alarmklokkerne ringer i Parken: Det er alvorligt!

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind