Tysk skandale vokser: Fans spyttede på dansker

Yussuf Poulsen og holdkammeraterne blev spyttet på i skandalekampen i tysk fodbold

Yussuf Poulsen og Leipzig-holdkammeraterne blev spyttet på af Osnabrück-fansene i den tyske skandalekamp, hvor dommeren røg på hospitalet (Foto: AP)
Yussuf Poulsen og Leipzig-holdkammeraterne blev spyttet på af Osnabrück-fansene i den tyske skandalekamp, hvor dommeren røg på hospitalet (Foto: AP)

Den tyske pokalkamp mellem Yussuf Poulsens RB Leipzig og VfL Osnabrück har taget endnu en drejning.

Ikke nok med, at kampen blev aflyst, da dommer Martin Petersen fik en lighter i hovedet og røg på hospitalet, nu kommer det også frem, at Leipzigs spillere havde problemer med Osnabrück-tilskuerne.

- Vores udskiftningsspillere blev spyttet på, og der blev kastet med mønter og ølkrus efter dem, fortæller Leipzigs midtbanespiller Dominik Kaiser til Bild.

Se også: Kæmpe skandale i Tyskland: Dommer kørt på hospitalet

Han bakkes op af klubbens træner og sportschef Ralf Rangnick.

- Under hele kampen fløj det med lightere, krus og andre genstande i retning af vores spillere på banen og også dem, der varmede op, siger Rangnick.

- Atmosfæren var ekstremt aggressiv og overophedet. Jeg ved ikke, hvor jeg ville have følt mig sikker, hvis jeg havde været på stadion med min familie, siger Rangnick.

Danske Yussuf Poulsen kom på banen far anden halvlegs start, og ses på billeder fra kampen tæt på situationen, hvor kampen aflyses.

Osnabrück var foran 1-0, men da det var deres fans, der med lighterkast ramte dommeren, så forventes de at blive taberdømt i pokalkampen.

Alligevel har RB Leipzig tilbudt at spille en omkamp i stedet.

- Vores klub står for fairness, fairplay, familievenlighed, socialt engagement og gensidig respekt, siger Rangnick.

I Tyskland spekuleres der nu i, om lodtrækningen til 2. runde er nødt til at blive skubbet, for den skulle efter planen finde sted fredag aften, men det kan ikke gennemføres, hvis der skal spilles omkamp mellem Osnabrück og Leipzig, da de vil ligge i forskellige seedningslag.

I Osnabrück er man meget flove over episoden. Det fortæller præsidenten Hermann Queckenstedt.

- Jeg så i omklædningsrummet spillere, der var tæt på tåret. Hvis du prøver at gøre dit arbejde og ofrer alt for at vinde, og så det bliver ødelagt af nogle kriminelle, så er det meget trist. Det har intet med fodbold at gøre, og det skader os økonomisk, siger præsidenten til Bild.

- Efter vores oplysninger skal han findes på tv-billederne, og der skal tages fingeraftryk. Det er så ærgerligt, at sådan en idiot skal ødelægge alt. Hvis vi finder ham, så får det konsekvenser, siger præsidenten.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Yussuf Poulsen til den ekstreme kamp.

32 kommentarer
Vis kommentarer