Tysk traditionsklub nærmer sig historisk nedrykning

Et brændt straffespark blev dyrt for HSV i bundkampen mod Mainz, der endte uden scoringer.

Filip Kostic brændte straffe for HSV. Foto: AP/ CARMEN JASPERSEN
Filip Kostic brændte straffe for HSV. Foto: AP/ CARMEN JASPERSEN
Følg Fodbold
Følg Udenlandsk fodbold
Følg Tysk fodbold

Det ser efterhånden sort ud for storklubben Hamburger Sport-Verein, der slet ikke kan få tingene til at fungere i den tyske Bundesliga.

Med 0-0 på hjemmebane i bundkampen mod Mainz missede nordtyskerne en oplagt mulighed for at reducere det gab på syv point, der er op til en placering uden for de direkte nedrykningspladser.

Der er nu kun ni kampe til at rette op på situationen for træner Bernd Hollerbach, der kom til i slutningen af januar, men endnu ikke har haft nogen resultatmæssig effekt.

Det er ikke lykkedes Hollerbach at udrydde holdets eklatante scoringsproblem, som har gjort HSV til Bundesligaens suverænt mest ufarlige hold med blot 18 scoringer i 25 kampe.

Problemet blev perfekt illustreret, da kantspilleren Filip Kostic efter en times spil misbrugte et straffespark på Florian Müller i Mainz-målet.

HSV formåede heller ikke at udnytte, at gæsterne i forbindelse med straffesparket fik Leon Balogun smidt ud og måtte spille en halv time i undertal.

Det var ikke, fordi HSV-spillerne ikke prøvede. De løb storm på Mainz' mål i det meste af kampen, men ud over straffesparket var det ikke mange oplagte målchancer, de spillede sig frem til.

Hollerbach sendte det 18-årige angrebstalent Jann-Fiete Arp på banen i slutfasen, men heller ikke han kunne fremtvinge den scoring, der kunne skabe fornyet håb i traditionsklubben.

Dermed begynder det at trække op til en historisk nedrykning for HSV, der som den eneste klub har været en del af Bundesligaen siden starten i 1963.

Klubben har nu spillet 12 kampe uden sejr og er fortsat syv point efter Mainz, der ligger tredjesidst.

Fuld Bundesliga-spiller i voldsomt uheld: Sådan ville han snyde politiet

HSV ansætter tidligere spiller som ny træner

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+