Tyske medier lovpriser Højbjerg og Vestergaard

De to unge danskere fik begge fantastiske debuter for deres respektive hold - noget som de tyske medier også lagde mærke til

Se Højbjergs første assist i Augsburg-trøjen lige her. (SNTV)
Følg Tysk fodbold

Overlegen. Fantastisk. Dominant.

Der blev ikke sparet på de rosende ord fra de tyske medier om de to unge talentfulde danskere Jannik Vestergaards og Pierre-Emile Højbjergs respektive debuter.

Vestergaard skiftede Hoffenheim ud med Werder Bremen i denne uge, og den danske U21-landsholdsspiller satte sig i respekt med det samme i sin nye klub efter få dage sammen med sine nye holdkammerater.

Midtstopperen var med i startopstillingen mod Hertha Berlin søndag eftermiddag - og den kamp slap danskeren ret godt afsted med. Bremen vandt 2-0 og Jannik Vestergaard var en af sine holds bedste.

Debutant-dansker fik fuld tid og debutsejr

Den 22-årige dansker vandt alle (!) sine nærkampe i første halvleg - og i de sidste 45 minutter 'nøjedes' han med at vinde 85 procent af dem.

En stærk debut fra Vestergaard, som også blev lovprist i det store tyske blad Bild.

- Fantastiske Vestergaard med en fantastisk kamp! Han kom, han så og tog dirigentstokken fra dag 1. Nyindkøbet Jannik Vestergaard viste i sin første kamp, hvorfor Werder har kastet 2,5 millioner Euro (red. 19 millioner kroner) efter ham. Klog i nærkampene, perfekt positionering og frygtløs i hovedstødsduellerne. Det var en fantastisk præstation af den nye forsvars-profil, skriver Bild.

Jannik Vestergaard tog kontrol i Werder defensiven fra første minut. (Foto: All Over Press)
Jannik Vestergaard tog kontrol i Werder defensiven fra første minut. (Foto: All Over Press)

Werders træner, Viktor Skripnik, var naturligvis også lykkelig over Vestergaards fremragende debut.

- Jannik beviste, at han er den type, som vi manglede. Hans sikkerhed i spillet er fantastisk for holdet. På den måde kan vi være lidt modigere på midtbanen, når han er så sikker bagude. Det er vigtigt for os, udtaler Skripnik.

Vestergaard var dog ikke den eneste dansker med en fornem debut.

Pierre-Emile Højbjerg skiftede til Augsburg fra storklubben Bayern München på et halv-årig lejeaftale i jagten på mere spilletid.

Højbjerg: Vi spillede en klassekamp

Den fik han fra start i sin nye klub - og den 19-årige dansker imponerede stort i de 75 minutter, han fik på banen.

Højbjerg spillede i maskinerummet på midtbanen, hvor han befinder sig allerbedst, og han krydrede en fantastisk kamp med en flot assist til Halil Altintops 1-0-mål.

Noget som de tyske medier også lagde mærke til.

- Højbjerg viste sig som en fantastiske forstærkning fra start for Augsburg, som alle har talt om. Hos Bayern var han kun reserve, men han viste sig frem med det samme i Augsburg med en vellykket debut, skriver Spiegel.

Pierre-Emile Højbjerg var en af banens bedste mod Hoffenheim. (Foto: All Over Press)
Pierre-Emile Højbjerg var en af banens bedste mod Hoffenheim. (Foto: All Over Press)

- Den 19-årige tog kontrol på den højre del af mitbanen og viste på imponerende vis, hvorfor Bayern-træner, Pep Guardiola, synes så godt om ham, skriver Augsburg Allgemeine.

Augsburgs træner, Markus Weinzierl, gav danskeren chancen fra start i sin første kamp for klubben - noget som han ikke fortrød.

- Han er stadig en ung fyr, der stadig skal udvikles i sit spil. Det er der ingen tvivl om. Men at være på dette stadie i sit spil som 19-årig er fantastisk -  han spillede en rigtig god kamp, udtaler Weinzierl ifølge Bundesliga.de.

Holdets anfører, Paul Verhaegh, var også imponeret over danskerens debut.

- Han spillede en fantastisk kamp, og han fortjener at få stor ros for sin præstation. Han skal bare blive ved med at spille på dette niveau, sagde Verhaegh.

De to danskere kan passende finde deres storspil frem igen, når næste Bundesliga-runde allerede løber af stablen i midtugen.

På onsdag tager Augsburg og Højbjeg til Dortmund for at møde Bundesligaens stjernespækkede bundprop, mens Vestergaard skal spille en meget interessant kamp mod sin gamle klub, Hoffenheim, samme aften.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time