Tyskerne jubler: Danske Helenius scorer fantastisk mål

Nicklas Helenius har fået mange nye fans efter sit vidunder-mål fredag i 2. bundesliga

Nicklas Helenius i selskab med Frederik Børsting i sin tid som AaB-spiller. Foreløbig synes skiftet til tysk 2. bundesliga at være en god idé for angriberen. (Arkivfoto: Jens Dresling)
Nicklas Helenius i selskab med Frederik Børsting i sin tid som AaB-spiller. Foreløbig synes skiftet til tysk 2. bundesliga at være en god idé for angriberen. (Arkivfoto: Jens Dresling)

- Forhåbentlig kan Nicklas genfinde sit niveau i Tyskland, og vi ser frem til, at han vender styrket tilbage til AaB i næste sæson.

Sådan blev AaB's sportsdirektør Allan Gaarde citeret for at sige, da nordjyderne i januar lejede angriberen Nicklas Helenius ud til 2. bundesligaklubben SC Paderborn.

Meldingerne fra Tyskland er netop nu, at det hermed er gjort.

Helenius leverede fredag aften beviset for, at han bare er en god angriber. Ranglet og lidt kantet kan han se ud i sine bevægelser, men talentet er indiskutabelt, og så kan han score mål.

Således også fredag, hvor han med to kasser ude mod St. Pauli var blandt de bærende kræfter, da bundklubben hentede sin første sejr siden 24. oktober! Det var 14. kamp siden 2-0-sejren over FC Union Berlin, og i mellemtiden er både cheftræner Stefan Effenberg og klubbens administrerende direktør Michael Born røget på porten for manglende resultater.

Men håbet og troen på overlevelse lever igen i den lille Nordrhein-Westfalen-by, selvom man fortsat er under nedrykningsstregen.

Og det er blandt andre Nicklas Helenius' fortjeneste, skriver Kicker lørdag.

- Danskeren er lang og ranglet - men fodboldmæssigt godt med, som Michael Born sagde, da Paderborn havde lejet ham, skriver Kicker.

Vippede bolden over tre modstandere
Centrum for opmærksomheden er den scoring, Helenius satte ind efter bare seks minutter af opgøret.

Ekstra Bladet har desværre ikke rettigheder til at vise målet, og hvor er vi ærgerlige over det. For hvilket mål.

Angriberen modtog bolden i højre side - på kanten af straffesparksfeltet - efter et indkast. Med ryggen til mål og sin direkte oppasser samt yderligere en modstander, lykkedes det ham at vippe bolden over sig selv og løbe mellem de to modstandere, hvilket bragte ham en meters penge ind i feltet.

Her kom modstander nummer tre væltende, som Helenius lynhurtigt vippede bolden over også - stadig ude i det fjerneste hjørne af straffesparksfeltet.

Om han har set målmanden bevæge sig ud af sit mål, skal være usagt på disse linjer. Men resolut udnyttede han, at han pludselig havde et par kvadratmeter, og bolden blev i en hurtig udførelse sendt i en flot bue over målmanden.

At jubelen var helt ekstatisk blandt Paderborn-spillerne er vel en selvfølge...

Helenius scorede siden til 3-1 efter en times spil, og Paderborn endte med at vinde kampen 4-3 - efter to reduceringer af St. Pauli de sidste seks minutter.

Det var hans andet og tredje mål i to kampe - og han er nu oppe på fire scoringer i sine syv ligakampe for Paderborn.

18 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere