Ufattelig bedrift: Det siger stjernerne om 'Lewanvidowski'

Med- og modspillere står i kø for at hylde Robert Lewandowski, der skrev sig ind i historien med fem mål på ni minutter, da Bayern bankede Wolfsburg 5-1

Med fem scoringer på ni minutter blev Robert Lewandowski den altoverskyggende hovedperson, da Bayern bankede Wolfsburg 5-1. (Foto: AP)
Med fem scoringer på ni minutter blev Robert Lewandowski den altoverskyggende hovedperson, da Bayern bankede Wolfsburg 5-1. (Foto: AP)

Ord synes overflødige ovenpå sådan en forestilling. For hvad kan man overhovedet sige? Når det, der blev leveret på banen, skriger mod al fornuft. Når det uvirkelige bliver virkeligt. Når alt går op i en højere enhed.

At Bayern-stjernen Robert Lewandowski kunne score fem gange på ni minutter i sejren over Wolfsburg, synes uforklarligt. Ikke desto mindre forsøger en række af aktørerne i den tyske topkamp at beskrive den magiske fortælling, de blev vidne til tirsdag aften.

Og selv om de har prøvet lidt af hvert på den store internationale scene, måtte både med- og modspillere samt begge de to holds trænere erkende, at det, der var sket på Allianz Arena, var noget helt specielt.

- Jeg har spillet fodbold i en del år nu... Jeg har aldrig set noget lignende. Men du må forblive kritisk: Han kunne have scoret syv gange i aften. Du er nødt til at gribe de to chancer, han brændte. Det må ikke ske, siger Bayern-anfører Phillip Lahm med en opsang, der nok skulle tages med et glimt i øjet.

Vanvittigt målshow: Lewandowski scorer fem på ni minutter

Robert Lewandowski skrev sig tirsdag ind i historiebøgerne med sit vanvittige målshow mod Wolfsburg. (Foto: AP)
Robert Lewandowski skrev sig tirsdag ind i historiebøgerne med sit vanvittige målshow mod Wolfsburg. (Foto: AP)

Tyskerens holdkammerat Manuel Neuer konstaterede mere kortfattet, at det havde været fantastisk oplevelse, hvor Lewandowski qua sin præstation havde skrevet historie. Og den sang kunne manager Pep Guardiola synge med på.

- Folk spørger mig, hvad der skete, og jeg svarer, at jeg har ingen idé. I aftes (Tirsdag, red.) så vi cataloniere, hvad tysk fodbold er. Nogle gange kan vi ikke beskrive det, siger Bayern-bossen.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, hverken som træner eller spiller. Fem mål på ni minutter. Jeg er meget glad på Roberts vegne. Vi spillede dårligt i 45 minutter og scorer pludseligt fem mål på ni minutter. Det kan jeg ikke forklare, siger Guardiola.

Paf plaffekonge: Det var vanvittigt

Den følelse stod Wolfsburg-manager Dieter Hecking også tilbage med. Desværre for ham var resultatet af den magiske opsvisning bare, at gæsterne blev krøllet sammen og spillet ud af banen.

- Hvad skal jeg sige? En verdensklasse-angriber har scoret fem gange og kunne endda have lavet syv. Men hans kvaliteter til trods må dette ikke ske for os. Der er er ingen måde at forklare det på. Vi må bare sige, at fem mål på ni minutter... Det må ikke kunne ske, siger Hecking, der bakkes op af sine slagne spillere.

- Da det blev 1-1, var det ikke nogen tragedie. Selv ikke, da det blev 2-1. Men så faldt scoringerne til 3-1, 4-1 og 5-1. Vi spillede som amatører, siger Christian Träsch,

- Ja, det var en opvisning i styrke af Bayern. Efter det blev 3-1, tabte vi vores hoveder og var ikke på banen længere. Jeg ved ikke rigtigt, hvad der skete i de ni minutter, konkluderede Daniel Caligiuri, som stod for udeholdets enlige mål.

Det faldt i en første halvleg, som han og gæsterne havde stor ære af. Indtrykket efter pausen var en hel anden historie. Takket være dem selv og ikke mindst Lewandowski.