Ung dansker lukker helt ned for Bendtner og Wolfsburg

Andreas Christnesen og Borussia Mönchengladbach vandt 2-0 over Wolfsburg, hvor Bendtner atter sad på bænken det meste af tiden

Borussia Mönchengladbach vandt lørdag 2-0 over Wolfsburg. Både Andreas Christensen og Nicklas Bendtner fik spilletid.
Borussia Mönchengladbach vandt lørdag 2-0 over Wolfsburg. Både Andreas Christensen og Nicklas Bendtner fik spilletid.

Borussia Mönchengladbach er med hastige skridt på vej væk fra bunden i Bundesligaen med tre sejre i træk. Lørdag vandt Andreas Christensen og holdkammeraterne med 2-0 over Wolfsburg, der sparede Nicklas Bendtner i de første 80 minutter.

En søvndyssende forestilling livede gevaldigt op i det sidste kvarter, hvor norske Håvard Nordtveit og Ibrahima Traore med få minutters mellemrum sendte værterne i front med 1-0 og 2-0.

Lidt overraskende havde Wolfsburg-træner Dieter Hecking valgt at spare både topscorer Bas Dost og Nicklas Bendtner.

I stedet benyttede Hecking en fuldstændig anonym Andre Schürrle i front. Hollandske Bas Dost kom på banen midtvejs i anden halvleg, mens Bendtner fik chancen efter 80 minutter.

Få sekunder efter sin indskiftning havde den danske landsholdsangriber et godt hovedstød, der gik lige forbi hjemmeholdets mål. 19-årige Andreas Christensen spillede stabilt i Mönchengladbachs midterforsvar gennem hele opgøret.

Danskeren har generelt gjort det solidt, efter at Lucien Favre for to uger siden trådte tilbage som træner og blev afløst af André Schubert. Den nye boss tog straks Christensen tilbage i startopstillingen, og lejesvenden fra Chelsea har siden været med til at spille Mönchengladbach væk fra ligaens sidsteplads med tre sejre i træk.

Wolfsburg får til gengæld svært ved at gentage sidste års succes, hvor klubben kæmpede med i toppen af ligaen. Bendtner og co. er allerede ni point efter topholdet Bayern München, der endda har spillet en kamp færre end Wolfsburg.

Se også: Bendtner bænket på stor dansker-dag i Bundesligaen

Wolfsburgs Max Kruse fik ikke point ud af anstrengelserne mod sin tidligere klub. (Foto: AP)
Wolfsburgs Max Kruse fik ikke point ud af anstrengelserne mod sin tidligere klub. (Foto: AP)

Tiltrængt dansk succes
I Hannover var Leon Andreasen i aktion på midtbanen for hjemmeholdet, der slog Jannik Vestergaards Werder Bremen med 1-0.

Den to meter høje danske midterforsvarer blev efter pausen den lille i en hovedstødsduel mod senegalesiske Salif Sané, der headede Hannover i front i forbindelse med et hjørnespark. Vestergaard hoppede for tidligt, og det blev dyrt.

Leon Andreasen havde ti minutter før pausen en stor chance, da han helt umarkeret fik mulighed for at skyde på mål, men Bremen-målmand Felix Wiedwald nåede at reagere på danskerens forsøg.

Hannover og Werder Bremen har henholdsvis fem og syv point i bunden af rækken, hvor VfB Stuttgart er bundprop. Holdet spillede i dag 2-2 ude mod Hoffenheim, mens Eintracht Frankfurt, der havde den tidligere Brøndby-keeper Lukas Hradecky på mål, tabte oprykkerne fra Ingolstadt.

I lørdagens sidste kamp red Hertha Berlin videre på holdets nuværende succes, da det blev til en sejr på 3-0 over Hamburger SV. To af scoringerne blev sat ind af den nyindkøbte angriber Vedad Ibisevic.

Se også: Lewandowski blæser til målfest mod Dortmund

Havard Nordtveit var manden bag 1-0-scoringen, som faldt et kvarter før tid. (Foto: AP)
Havard Nordtveit var manden bag 1-0-scoringen, som faldt et kvarter før tid. (Foto: AP)
 

3 kommentarer
Vis kommentarer