Annonce:
Annonce:

Utrolig historie: - Det er ekstremt voldsomt

Mike Tullberg har fra sidelinjen både været vidne til og nydt godt af Youssoufa Moukokos unikke talent. Den danske træner forudser en stor fremtid for den 16-årige rekord-bomber

Youssoufa Moukoko skrev sig sidste år ind i historiebøgerne som den yngste debutant og yngste målscorer i Bundesligaen. gisFoto: Sebastian El-Saqqa/Ritzau Scanpix
Youssoufa Moukoko skrev sig sidste år ind i historiebøgerne som den yngste debutant og yngste målscorer i Bundesligaen. gisFoto: Sebastian El-Saqqa/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Fodbold

I Dortmund er unge teenagere på førsteholdet intet særsyn. Alligevel spærrede fodboldtyskland øjnene op 21. november sidste år, da en ny Bundesliga-debutant fik sin ilddåb.

Youssoufa Moukoko var bare 16 år og en dag gammel, da han blev skiftet ind mod Hertha Berlin. Som den yngste debutant nogensinde. Den følgende måned tog han også rekorden som den yngste målscorer.

- Det er selvfølgelig meget individuelt, hvornår man er klar. Nogle skal bruge længere tid. Det er ekstremt voldsomt i hans tilfælde. Det er ikke normalt, siger Mike Tullberg til Ekstra Bladet.

Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
Foto: Ina Fassbender/Ritzau Scanpix
 

Dortmunds U19-træner kender supertalentet bedre end de fleste. Moukoko har tæppebombet rækken og sat groteske scoringsrekorder, inden han fyldte 16 år og endelig måtte indlemmes på førsteholdet.

Annonce:

- Det er en målmaskine og en god dreng. Jeg håber, han formår at slå sit navn fast. Han har allerede lavet sit første mål, og det fjerner trykket lidt fra skuldrene, siger Tullberg.

- Det er selvfølgelig flot, og jeg er ikke i tvivl om, at han nok skal udvikle sig til at blive en stor spiller. Han har de rigtige værdier. Det er derfor, vi går på arbejde. For at udvikle spillere som ham.

I denne sæson nåede træneren at nyde godt af den ghanesiskfødte tysker i tre kampe, inden corona sendte U19-rækken på tidlig vinterpause. Den dengang 15-årige angriber scorede 10 mål i de tre optrædener. Undervejs et hattrick i sejren på 3-2 over lokalrivalerne fra Schalke.

- Deres træner smilte til mig efter kampen og sagde, at der godt nok var voldsom forskel på én spiller i forhold til alle andre, lyder det fra Tullberg.

Youssoufa Moukoko blev senest skiftet ind i slutningen af anden halvleg, da Dortmund fredag tabte 4-2 ude til Mönchengladbach.

Mandag sender Ekstra Bladet live i transfervinduets sidste timer. Få en forsmag her.

Annonce:

Braithwaite lukker mod mirakel-målmand

Laver frækt bud på Eriksen

Svinedyr FCK-manøvre: Nu gør de regningen op

De skal redde Brøndbys fremtid

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: